Børste, viskestykke og citron til rengøring
Tips & tricks

6 rengøringsfejl du måske (også) begår

Maja Grønbæk 18.04.2024
/ Foto: Bjørn Jakobsen
Begår du rengøringsfejl i dit forsøg på at være effektiv? Opnå et langt grundigere resultat ved at undgå disse 6 klassiske rengøringsfælder, næste gang boligen skal have en tur!

Rengøring skal helst være noget, der både går hurtigt og er effektivt. Men når du svinger støvekluden, støvsugeren eller din rengøringsspray, kan du nemt komme til at begå små fejl, som faktisk betyder, at rengøringen ikke bliver så effektiv, som den kunne være. I værste fald risikerer du at skubbe skidtet rundt i boligen i stedet for at fjerne det.

6 typiske rengøringsfejl du (måske) begår

1. Du bruger en støvkost

Selvom den virker effektiv og nem at nå loft og vægge med, er det eneste, en støvkost gør, desværre bare at flytte støv og skidt rundt fra den ene overflade til den anden. Brug i stedet en mikrofiberklud, som fanger støvet og holder på det.

2. Du glemmer at skifte støvsugerpose

Støvsugeren er en fantastisk rengøringshjælper, men det kræver, at du husker at tømme posen regelmæssigt - og faktisk gerne inden, den er fyldt helt op med støv og skidt. Hvis du bruger en støvsuger uden pose, så tøm den efter hver støvsugning. Hvis ikke, risikerer du blot at trække støvet rundt i boligen, da støvsugeren ikke vil fungere optimalt.

3. Du pudser vinduer i solskin

Det er oftest, når solen skinner, at man opdager, hvor snavsede vinduerne er. Og så er det tit rarere at være ude i solen og ordne de praktiske gøremål. Men det er en dårlig idé at kaste sig over vinduespudsning, når solen er fremme. Varmen fra solen vil nemlig få vand og sæbe til at efterlade striber, som du så skal bruge tid på at fjerne igen bagefter.

4. Du går med sko indendørs

Det er måske ikke så overraskende, men noget af det smarteste du kan gøre ift. at holde dit hjem rent er at tage skoene af, lige så snart du kommer indenfor. For ikke nok med, at du med skoene slæber snavs og skidt indendørs: Du byder også bakterier, der er resistente over for antibiotika, kræftfremkaldende giftstoffer fra asfalt og hormonforstyrrende kemikalier fra eksempelvis græsplænen, velkommen indenfor.

5. Du bruger rengøringsspray direkte på møblerne

Hvis du bruger en rengøringsspray, når du tørrer møbler og overflader af, så brug en klud med rengøringsmidlet på i stedet for at spraye direkte. Det kan nemlig skabe et lag på møblerne, som faktisk kan tiltrække endnu mere støv, så din rengøring ligefrem bliver ineffektiv.

6. Du får ikke gjort rent løbende

Sidst men måske vigtigst - gør lidt rent løbende. Så samles der ikke så meget snavs og skidt, som kan være svært at fjerne igen, og opgaven virker ikke så stor og uoverkommelig, når du beslutter dig for at give hjemmet en tur.