Lædersofa i stue
Tips & tricks

Sådan rengør du dine lædermøbler

Af Jeanette Lynge Nielsen. Redigeret af redaktionen 9.05.2023
Foto: Mia Mortensen
Lædermøbler skal - ligesom andre tekstilmøbler - behandles og renses regelmæssigt for at blive ved med at være bløde og lækre. Her får du en guide til, hvordan du gør!

Trænger din lædersofa eller sæderne på dine spisebordsstole til en kærlig hånd? Både ægte læder og kunstlæder skal behandles jævnligt, så det forbliver blødt og lækkert og ikke revner. Her får du rengøringsekspert Jeanette Lynge Nielsens guide til rengøring af lædermøbler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Guide: Sådan rengør du dine lædermøbler

Når du skal rengøre dine lædermøbler, behøver du ikke at bruge produkter, der er specifikt beregnet til formålet. Sæbespåner er nemlig geniale til at gøre lædermøbler rene og pæne igen - både flagerne og den flydende af slagsen.

Begge dele skal piskes op i meget varmt vand. Det flydende er lidt lettere at opløse, men til gengæld lidt dyrere. Ligegyldigt hvilket produkt du vælger, er det en god idé at følge anvisningen på emballagen.

  1. Pisk sæbespånerne godt op, så du er sikker på, at de er rørt ordentligt ud. Lad blandingen køle lidt af, inden du nupper skummet. Det er kun skummet, du skal bruge.
  2. Brug en blød klud til at gnide skummet ind i møblet. Lad det sidde, til det er helt tørt.
  3. Tør nu skummet af med en opvredet mikrofiberklud, og tør efter med en tør, blød klud.

I møbelforretninger kan du købe produkter, som er specifikt beregnet til at bruge på læder. De er også glimerende til formålet. Spørg efter det i butikken, så du kan få den rette vejledning.

3 tips til vedligeholdelse af lædermøbler

  1. Støvsug møblerne ofte
  2. Undgå at stille dem i direkte sollys
  3. Brug aldrig almindelige rengøringsmidler - heller ikke brun sæbe.

Om Jeanette Lynge Nielsen

Du kender måske Jeanette fra Go' Morgen Danmark, hvor hun giver tips og tricks til rengøring. På hendes hjemmeside frunielsen.nu kan du blive en del af rengøringsfælleskabet og finde alle tips til at holde huset rent og pænt.

Find Jeanette på Instagram, hvor hun deler sine bedste tips og tricks til rengøring: @jeanettelyngenielsen.