Buketter & kranse

Blomster i hjemmet gør dig glad

af Line Marie Laursen 25.09.2013
Foto: PR
Man behøver ikke at have studeret tunge bøger i årtier for at kunne regne ud, at smukke, farverige blomster vækker lykke, men nu er det blevet dokumenteret i en ny undersøgelse.

Ny forskning ved The State University of New Jersey viser, at det at omgive sig med blomster gør dig til et gladere menneske.

Bind en smuk buket af sensommerens blomster. Se guiden her

Blomster gør os taknemmelige
I 10 måneder fulgte forskerne en gruppe personer, der både levede med og uden blomster i deres hjem i perioden. Den omfattende undersøgelses konklusioner var bl.a., at blomster har en øjeblikkelig effekt på vores lykkefølelse. Alle testpersoner smilte oprigtigt og oplevede en følelse af taknemmelighed, når de modtog en buket blomster - uanset hvor i verden de var fra, eller hvilken alder de havde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De giver et lysere sind
Undersøgelsen viser også, at den positive følelse, blomster giver, er langtidsholdbar. Testpersonerne viste færre tegn på sortsyn, nervøsitet og tendens til depression, efter de havde haft en periode med blomster i hjemmet. Samtidig viste test, at de deltagende personer var gladere og mere tilfredse med deres liv i perioden, hvor de havde blomstrende potteplanter eller buketter i deres hjem.

- Det giver næsten sig selv, at blomster spreder glæde. De farverige og smukke blade lyser op på en grå hverdag. At der nu er forskning, der underbygger det, giver bare endnu mere grund til at fylde sit hjem med blomster, siger Anita Banner, der er redaktionschef på magasinet ISABELLAS.

Stjæl ISABELLAS' havestil - find inspiration her: