Fyrregrene
Buketter & kranse

Fine og nemme dekorationer med fyr

Tekst og foto: Lene Samsø 1.10.2022
Skal dine julebuketter og -kranse have et vildt, naturligt og skulpturelt udtryk i år, så prøv at skifte den traditionelle gran ud med fyrregrene. De både dufter af jul og holder længe.

Her får du 6 bud på fine dekorationer med både fyr og gran, og bagefter kan du lade dig inspirere i vores billedserie med idéer til at bruge fyr i buketter og kranse, men også som rustik bordpynt eller som en fast del af boligindretningen.

6 dekorationer med fyr og gran

Få inspiration til alternative måder at bruge fyr på:

Julebuket med amaryllis, juleroser og fyr

Grønne fyrregrene, eukalyptus og fladaks danner med deres forskellige nuancer og former den grønne bund i julebuketten. Og den store pastelfarvede amaryllis og juleroserne giver en fin, feminin kontrast. Du kan sagtens stikke enkelte hvide blomster i buketten, f.eks. en tulipan, et par blomstrende grene eller prydløg, alt efter hvad blomsterhandleren ligger inde med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP Vasen er genbrug, som vi har opgraderet med en ny terrakottaagtig overflade. Bland 2 dl maling med 4 spsk. natron, og påfør blandingen med bløde penselstrøg på vasen.

Transparente julekugler med fyrrekviste

Lav dine egne supernemme, naturlige julekugler. Klip den yderste spids af en fyrrekvist, og “gem” den i en delbar, transparent julekugle. Du kan finde fyrregrene i haven, skoven og ved stranden – eller du kan bestille et bundt hos din blomsterhandler.

Fyrregrene dekoreret med julekugler

Fyrregrene er dekorative i sig selv, så der skal ikke meget til, før de er klædt på til jul. Placér et stort bundt grene i en kurv eller krukke. Og hæng så antikke julekugler eller din yndlingsjulepynt på grenene.

Borddækning med fyr

Invitér den flotte fyr med til bords, når det er tid til julefrokost. Vi har fjernet ophængene på nogle julekugler og stukket fyrrekviste ned i dem, så de kan pynte på vinglassene. På væggen hænger en krans af snoede klematisranker med fyrrekviste stukket imellem. Glas, tallerkner med grøn kant og bestik er vintage.

Fyrregrene som pynt i rustik kasse

Du behøver ikke vente helt til jul med at bruge fyrregrene som pynt. Find et bundt krogede grene, og sæt dem ned i glas fyldt med vand i en rustik gammel kasse af træ eller metal. På den måde kan du bringe naturen indenfor og give din indretning et skulpturelt blikfang.

Fyr som prikken over i'et på gaveindpakningen

Det tager ikke lang tid at give julegaverne lige det ekstra, der får dem til at skille sig ud fra alle de andre gaver under træet. Pakkerne her dufter ovenikøbet. Bind kviste sammen i buketter med kogler, eller brug dem enkeltvis. Supplér med f.eks. eukalyptus og hyben.

Mistelten af perler sammen med en fyrregren

Fyrregrene klæder mistelten, uanset om det er den ægte eller kunstige vare. Vi har hængt en mistelten af perler op sammen med en fyrregren et sted, hvor den kan inspirere til julekys.

Grenkrans med kogler og fyrrekviste

Brug fyrrekviste som det grønne på en krans af grene med kogler, hvis du er vild med naturlig pynt. Vi delte en færdigkøbt grenkrans op, så den blev tyndere og luftigere, limede kogler på den i to små grupper og bandt fyrrekviste på med vindseltråd. Kvistene kan du fjerne igen, når de tørrer ind, og så kan du gemme kransen til næste år.

Bordbuket med lærkegren, hyben og fyr

Den lille buket til bordet består bl.a. af en lærkegren, hyben og naturligvis en fyrrekvist. Fyld også gerne en kvist med grønne blade, f.eks. eukalyptus, og en kvist med røde bær i vasen.