Bord og magasinholder i ét
DIY-projekter

DIY: Bord med indbygget magasinholder

Tekst og styling af Marlene De Jong/Dejongstudio 5.09.2021
Foto: Lena Staal.
Lav din egen magasinholder i et nordisk look af træ og hør, og kombinér det med en bakkefunktion, så du også kan bruge det som et lille sidebord. Se, hvordan du gør her.

Små sideborde er både dekorative og praktiske til hjemmets små hyggekroge. Dette sidebord har mere end blot én funktion. Udover du kan bruge bordet til at stille kaffekoppen eller til en flot, lille blomst, bliver pladsen under bordet udnyttet til nem opbevaring af magasiner. Så har du altid godt læsestof ved hånden, når du slapper af i sofaen eller lænestolen. Se, hvordan du laver sidebordet herunder!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge:

 • Symaskine

 • Hørstof (92 x 38 cm)

 • Nåle

 • 2 lægter (65 x 2,5 x 2,5 cm)

 • 6 lægter (40 x 2,5 x 2,5 cm)

 • Boremaskine

 • Skruer til træ

 • 2 træplader, som er endestykkerne på underdelen af bakken (4 x 20 cm)

 • 1 træplade, som er midterstykket på underdelen af bakken (25 x 20 cm)

 • Trælim til indendørs brug

 • Trædyvler (0,5 x 3 cm) 1 træplade, som er øverste del af bakken (40 x 20 cm)

Sådan gør du:

Trin 1 sidebord

TRIN 1: For at bygge dette sidebord med magasinholder skal du kun bruge få ting. Vær sirlig med din opmåling, så du er sikker på, at bakken kommer til at passe på dit bord.

Trin 2 sidebord

TRIN 2: Sy stofstykket til magasinerne som det første. Begynd med sømrummet på de lange sider. Fold kanten 1 cm ind. Fold yderligere 1,5 cm ind, og sæt nåle i, inden du syr begge sider. Endekanten på stofstykket foldes 2,5 cm ind. Placér herefter denne fold 9,5 cm inde på stoffet (den nederste kant). Det efterlader en tunnel på ca. 7 cm til lægterne. Sy både sammen i toppen og i bunden af de 2,5 cm sømrum.

Trin 3 sidebord

TRIN 3: Før nu de 2 lange lægter igennem enderne på stoffet. Placér 2 kortere lægter på tværs af de lange, så der stikker 4 cm ud over kanten i begge sider, og 2,5 cm i enderne. Skru dem sammen. Lav bakken ved at placere de 2 smalle endestykker på undersiden af bakken. Midterstykket lægges præcist i midten af det resterende rum på undersiden. Lim stykkerne sammen, og læg dem i pres i ca. 1 time.

Trin 4 sidebord

TRIN 4: Forbor derefter huller til benene – både i de 4 ben samt i skelettet af overdelen. Sørg for at markere både på ben og hjørnet af skelettet, hvilke hjørner samt ben der hører sammen. På den ene side af benet (mod den tværgående lægte) måler du 4,5 cm ned og borer et hul på 1,5 cm ind i midten af benet. På den anden side (ind mod langsiden) måler du 2 cm ned og borer igen 1, 5 cm ind i midten af benet. Lav tilsvarende huller i hjørnet på selve skelettet, så hullerne på benene og skelettet er over for hinanden.

Trin 5 sidebord

TRIN 5: Kom lidt lim ned i hullerne, og sæt dyvler i. Nu kan benene sættes på overdelen. Hold gerne benene i spænd med en klemme mod skelettet, mens det tørrer i ca. 1 time.

Trin 6 sidebord

TRIN 6: Placér til sidst bakken på magasinholderen. Du kan eventuelt lakere overfladen på bakken, så den er nemmere at tørre af.

TIP: Foretrækker du en nemmere og hurtigere løsning, kan du med fordel samle hele møblet med skruer. Forbor hullerne ca. 3 mm ned, så du undgår, at træet splintrer eller sprækker. Bruger du denne fremgangsmåde, bliver samlingerne dog synlige.