Flet din egen dørmåtte
DIY-projekter

DIY: Flet din egen dørmåtte

af Idé og 14.01.2014
styling: Peekaboo Design / Foto: Lene Nissen. Regi: Privateje
Mangler du gør det selv-projekter, så læs med her, hvor vi guider dig til at lave den lækreste dørmåtte. Det er slet ikke så svært, som det lyder!

Er du vild med små gør det selv-projekter? Så er denne fine dørmåtte helt sikkert noget for dig! Den rustikke måtte er tidløs i udtrykket og passer til de fleste hjem - og det færdige resultat er så fint, at enhver besøgende med garanti vil blive imponeret, når du fortæller, at den faktisk er hjemmelavet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se med herunder, hvor vi viser dig trin for trin, hvordan du fletter en ny og rustik dørmåtte til dit hjem eller måske til sommerhuset.

Trin for trin - sådan fletter du din egen dørmåtte:

Det skal du bruge:

  • 3 stk. 3-slået sisalreb a 8 m

  • Sisalgarn eller sejlgarn

  • Kraftig sytråd i matchende farve

  • Saks

  • Stoppenål med stort hul

Sådan gør du:

Trin 1 flettet dørmåtte

Trin 1: Buk de 3 stykker reb på midten. Bind herefter rebene sammen på midten med sisalgarn, og bind garnet rundt om noget, der står fast, fx en solid lampefod eller et bordben.

Trin 2 flettet dørmåtte

Trin 2: Begynd nu at flette de dobbelte reb. Flet de første ca. 15 cm. Herefter drejer du rebene, mens du fletter, så du allerede fra starten fletter i form. Når du er kommet rundt om det første hjørne, fletter du blot rundt og rundt, indtil der næsten ikke er mere reb tilbage.

Trin 3 flettet dørmåtte

Trin 3: Når der ikke er så meget reb tilbage, skal du have enderne på rebene forseglet, så de ikke trævler. Det gør du ved at sno kraftig sytråd stramt og tæt omkring alle ender af rebene. Klip herefter enderne af rebet, så tæt på sytråden som muligt. Sy nu enderne sammen, så fletningen ikke trævler op. Brug en stoppenål med et stort hul, og sy med en rest sisalgarn, du har trevlet op til halv tykkelse. Så holder syningen ekstra godt.

Trin 4 flettet dørmåtte

Trin 4: Vend måtten, så bagsiden vender opad. Sy nu måtten godt sammen langs kanterne af fletningen hele vejen igennem, så den ikke går op, når måtten kommer i brug. Vend til sidst måtten om, og den er klar til brug foran din hoved- eller terrassedør.

TIP: Hvis du vil undgå, at måtten skrider, når du bruger den, kan du pensle bagsiden med flydende latex.