DIY: Giv de gamle møbler nyt liv

Sommetider skal der bare ske noget nyt, og hjemmet skal have en make-over. Men du behøver ikke skifte alle møblerne ud for, at stuen kan få et nyt udtryk. Du kan nemlig sætte dit eget præg på indretningen ved at forvandle nye som gamle træmøbler. Det er helt op til dig, om du vil male alle møbler samme farve, eller om du kaster dig ud i flere forskellige nuancer. 
 
 

Sådan maler du dine møbler:

  1. Stil møblet på et stykke pap, gerne på spise- eller sofabordet, så du ikke behøver bøje dig. Skru evt. sædet af stolene, så de er nemmere at male
  2. Forsegl knasterne i træet for at forhindre, at de trænger igennem malingen. Du kan pensle dem med knastlak, men hvis der er mange knaster, er det nemmere at give hele møblet en omgang grunder.  
  3.  Når møblet er grundet, skal det tørre. Du kan evt. løbe de værste områder over igen, hvis knasterne stadig er tydelige. 
  4. Når møblet er helt tørt, kan du begynde at male det med den ønskede maling. Hvis du bruger en ruller i stedet for en pensel på de store flader, så sørg for at trække penslen henover umiddelbart efter, så malingen kan flyde sammen, og møblet får den rette glatte overflade. 
  5. Når møblet er færdigmalet, skal det tørre i et døgn. Giv det gerne to lag.
 

Se møblernes forvandling i galleriet nedenfor: