Upcyclet skolestol med rød maling
DIY

Sådan upcycler du en fed retrostol

af Pernille Albers. Foto: Martin Panduro/Stöj Foto 9.03.2022
Gamle metalstole har et skønt retro look, og de slidte brugsspor kan du nemt fjerne med lidt maling og et nyt sæde. Se, hvordan du nemt upcycler en gammel metalstol med DIY-guiden her.

Skolestolen med skrammede ben og slidt sæde er typen, de fleste går forbi på loppemarkedet. Med lidt held kan du derfor få fat i et helt sæt stole til få penge og give dem en skarp overhaling med metalmaling og nyt sæde.

Det færdige resultat er en fantastisk moderne kombination af en retro stol med et skinnende nyt look. Det ligner hurtigt et møbel, du har betalt i dyre domme for. Og selvom stolene ikke har været dyre, får du hurtigt stor affektionsværdi, når du giver dem et personligt præg. Dét er design og indretning, når det er bedst!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Guide til upcyclet metalstol

Stolene her er malet med Bengalack i farven Verkehrrot fra Jotun i glans 80. Den vilde røde farve passer godt til stolenes retro look, men du kan vælge lige den farve, du bedst kan lide. En blå eller grøn farve ville også understrege stolenes gamle ophav, men du kan også sagtens male dem i mere afdæmpede farver, hvis det passer bedre til dit hjem.

Det skal du bruge til at upcycle metalstole:

 • Metalstole

 • Slibesvamp

 • Filtrulle

 • Pensel

 • Grunder

 • Bengalack

 • Gjordbånd

TIP: Lav længderne på gjordbåndet en smule for korte, og træk så godt i gjordbåndet, når det monteres. På den måde bliver både ryg og sæde tilpas stramt.

Sådan upcycler du gamle metalstole:

 1. Skru træsæde og ryg af stolen.

 2. Slib let på det malede metalstel. Mal stellet med grunder. Mal to gange med den røde topmaling.

 3. Sy fire bånd sammen i enderne, så de danner en cirkel, og stræk dem ned over ryggen.

 4. Klip et langt stykke gjordbånd til sædet.

 5. Sy en løkke i den ene ende, og træk gjordbåndet på det ene ben. Vikl derefter båndet rundt om stængerne flere gange, så det danner et sæde.

 6. Afmærk længden, tag båndet af igen, og sy en løkke i den anden ende.

 7. Træk nu det færdige gjordbånd på det venstre stoleben. Vikl rundt og rundt, og træk til sidst løkken på det højre ben.

 8. Kør til sidst gjordene på plads fra benene og op på sædet.