Forkæl dig selv og din tekande med den fineste tehætte. Den er strikket i strukturmønster i ret og vrang, der giver den fylde, og du kan strikke den på en aften.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Du kan sagtens købe en moderne termokande, hvis du gerne vil holde teen varm, men den har altså langt fra samme charme som en gammeldags tehætte. Hvis du dækker et fint kaffebord, så er tehætten prikken over i'et, og den vil give dine gæster deja-vu til hyggelige søndage i mormors rosenhave. Læs også: Få opskriften på en fin pude i fletstrik!
Strikkeopskrift: Charmerende tehætte
Str.: Onesize Du skal bruge:
75 g Big Cotton 100 pct. bomuld, farve: grøn 822 fra Gepard (FIND DET HER!)
Slå 42 m op på rundpind nr. 8 og strik 5 cm rib 2 r, 2 vr. Del arb i to lige store dele, og strik hver side for sig i dobbelt perlestrik : *1. og 2. pind: 2 r, 2 vr. 3. pind: 2 vr over retmaskerne, 2 ret over vrangmaskerne og 4 p vr over vr
og ret over ret.* Gentag fra stjerne til stjerne gennem hele arb.
Strik 10 cm og strik begge sider sammen og fortsæt mønsteret. Når hele arb. måler 20 cm, skift til strømpepinde og strik 2 m sammen hele vejen rundt, til der er det halve maskeantal tilbage. Strik 8 pinde 1 r, 1 vr, og luk alle maskerne af. Hækl en snor med luftmasker på 60 cm.
Montering: Hæft alle enderne og bind snoren om toppen af hætten.
Se også, hvordan du tryller et kedeligt rullebord om til et smukt plantebord her ...
1/9
Saml rullebordet efter anvisningen.
2/9
Nu skal du bejdse bordpladen og den ene hylde på begge rulleborde. Opløs bejdsen i varmt vand. Når den er afkølet, er den klar til brug. Er det første gang, du prøver at bejdse, er det en god idé at lave blandingen lidt lys (dvs. mere vand), så du kan styre farven ved at bejdse ad flere omgange.
3/9
Vær opmærksom på, at det skal gå meget hurtigt med påføringen, da bejdsen øjeblikkeligt trænger ned i træet. For at undgå striber er det vigtigt at stryge penslen med træets årer. Husk, at farven skal nå at tørre helt op mellem påføringerne for et jævnt resultat, da der er forskel på den våde farve og den tørre.
4/9
Efter bejdsningen skal resten af bordet males med træbeskyttelse. Mal bordet 2 gange. Giv herefter de bejdsede bordplader og hylder en god gang almindelig neutral møbelolie til udendørs møbler. Giv olie ad 3 omgange. Slib ganske let med meget fint sandpapir imellem påføringerne – så får du en babyblød overflade. Du kan se, at overfladen er mættet af olie, når olien ikke er sunket ned i bordpladen ca. 20 minutter efter påføring. Tør herefter den overskydende olie af med en klud.
5/9
Skru til sidst knopper på bordet. Vi har sat 6 foran og 2 på hver side. Herefter er bordet klart til at blive fyldt op med potter, haveredskaber og frøposer.
6/9
Sørg for, at dit plantebord er solidt, så det kan bære krukker.
7/9
I en vandtæt zinkbakke står stiklingerne klar til udplantning. Det kan være svært at finde zinkbakker, der er 100 % vandtætte, men hvis du giver dem en gang klar silikone indvendigt langs sammenføjningerne, er det problem hurtigt løst.
8/9
Husholdningsglas er en god løsning, når du skal opbevarer frø udendørs.
9/9
To planterborde ved siden af hinanden giver ekstra arbejdsplads og ser smukt ud.