Strik & hækling

Vindertips fra Den Store Strikkedyst

af Linda Østergaard 9.11.2016
Fotos: Maria P og TV SYD
Vi har heppet og ivrigt fulgt med i TV SYDs underholdende program Den Store Strikkedyst. Her får du dette års vinders bedste strikkefif!

Vi har været bidt af en gal strikkepind og glædet os over hvert afsnit af TV SYDs Den Store Strikkedyst, der blev sendt på TV2's lokale stationer og stadig kan ses på nettet.

Vinderen blev 29-årige Louise Woller Skovdal fra Vejle. Hun har netop strikket sig til sejr i den 3. sæson af Den Store Strikkedyst, hvor hun kreerede en smuk stjerne og en kjole. Louise arbejder til hverdag som pattern designer hos Vila Clothes, og når hun ikke syr, hækler, læser eller laver mad, er hendes myreflittige hænder i gang med næste strikkeprojekt. Hun har nemlig strikket i 20 år og strikker cirka 15 timer om ugen. Så det er en rutineret vinder, som her fortæller om at strikke sine følelser ud og giver sine allerbedste strikketips!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad har været det bedste ved at være med i Den Store Strikkedyst?

Den udvikling som programmet gav mig har været fed at opleve. Før elskede jeg at strikke noget, der var pænt eller cool, og nu elsker jeg at strikke noget, som har en fortælling med sig.

Hvad var den sjoveste strikkeudfordring i programmet?

Jeg havde en plan med udfordringen med tasken, da jeg startede. Men da jeg var i gang, opdagede jeg pludselig, at det lignede blade. Og så kom idéen til mig, at selve tasken skulle være en stor blomst.

Det var også rigtig sjovt at strikke fingerdukken. Jeg havde sat mig som en udfordring, at jeg skulle udforske grimheden. Så derfor valgte jeg at fokusere på de grimme sider, der også er en del af mig, men som man jo ikke rigtig skilter med. Alligevel var det bare rart at opdage, at jeg godt tør være ærlig. Min heks fik mig virkeligt til at tænke over, at når jeg selv eller andre viser deres grimme sider frem, så er det i virkeligheden dér, man har allermest brug for at blive mødt med åbne arme og varme.

Hvad er dit bedste strikkefif?

Jeg synes, at det fede ved strik er, at man kan få lov at sætte sit eget præg på det. Da jeg startede med at strikke, fulgte jeg altid en opskrift. Men det blev jeg hurtigt træt af. Derfor begyndte jeg bare at bruge opskrifterne som udgangspunkt og så tilføje de detaljer jeg nu kunne lide fx at strikke handskerne ekstra lange og med knappelukning eller at bruge en anden teknik end den, der nu er brugt originalt (bare husk at sørge for at strikkegastheden stadig passer.) Det giver uendeligt mange muligheder, og man får sit helt eget produkt!

Hvad skal der ske nu efter sejren?

Jeg har åbnet webshoppen Vrangforestillinger, hvor jeg sælger mine egne strikkedesigns og garn. Tanken bag er netop, at hvert eneste design bygger på en følelse eller en historie, som jeg har behov for at strikke ud. Derfor har mine designs også nogle skæve titler. Mit håb er, at titlerne giver andre lyst til at udforske og forestille sig, hvad der kan gemme sig i den titel, teknik og design, mens de sidder og strikker ret og vrang. Pludselig giver strik endnu mere mening, når man kan få lov at udtrykke sin personlighed!