Test dig selv: 9 tegn på, at du er mere end klar til haven
Havetips

9 tegn på, at du er helt klar til havesæsonen

af Line Marie Laursen 2.04.2024
Foto: Kenn Römer-Bruhn
Test dig selv: Her er 9 tegn på, at du er mere end klar til havesæsonen. Hvor mange kan du nikke ja til?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Havesæsonen er i fuld gang. Over alt pibler det frem med grønne spirer, tulipaner overtager efter de tidlige forårsvækster, og det kribler helt ustyrligt i kroppen for at komme ud og nyde forårshaven. Solen tager magten, og det er lige før, vi kan have bare arme. Det er fristende at sætte hele weekenden af til gøremål haven - det er heldigt, at der bliver stadigt flere lyse timer at udnytte i det fri. Her er 9 tegn på, at du er mere end klar til at bruge al din tid i haven. Hvor mange kan du nikke ja til?

9 tydelige tegn på, at du er mere end klar til havesæsonen.

  1. Du tæller ned til årets bedste tid, og næh, det er ikke juleaften. Det er en nedtælling, der starter til vintersolhverv 21. december, hvor lyset atter vender tilbage. Dagene bliver længere, og havesæsonen rykker nærmere. Og juhuu, nu er den her!
  2. Du tager begrebet jord under neglene helt bogstaveligt og har for længst droppet at skrubbe den væk fra marts til oktober.
  3. Du bruger flere og flere penge på planter. Du køber planter i havecentret uden at vide, hvor de præcis skal placeres. Der er liiige plads til en til.
  4. Du taler mere latin end dansk. Din familie kigger opgivende på dig, når du strøer om dig med plantelatin.
  5. Ja, man kan godt gå i haven i regnvejr. Det handler bare om den rette påklædning. Og du glæder dig bare over alt det dejlige vand, dine planter får.
  6. Du har altid undret dig over den onde stedmoder i eventyrene, for stedmoderblomster er da noget af det sødeste.
  7. Fotoalbummet i din telefon har flere billeder af årets første vibeæg og tomater fra drivhuset end af resten af familien.
  8. Sommerferien må hellere end gerne gå til Costa del Køkkenhave, hvis du skal bestemme. Man kan jo tage verden rundt hjemmefra, er dit argument, hvis nogen i familien brokker sig. Tomat, basilikum og aubergine emmer da af Italien, og i drivhuset kan der blive lige så varmt som på enhver strand i syden.
  9. Du bliver oprigtigt glad over den mindste forandring i haven og underholder gerne med haveanekdoter om nyspirede blomster over frokostbordet på jobbet. De første forårsbebudere der pibler frem, er det mest livsbekræftende, du ved.

Kan du nikke til blot et par stykker af disse punkter, ja, så er du klar til endnu en sæson i haven. Endelig, endelig, ENDELIG er det blevet havetid!