hyldeblomst
Tips og tricks

Kan hyldeblomster fryses?

Tekst og foto: Kenn Römer-Bruhn. 1.05.2022
Det er lige nu, at du skal plukke skærmene på hyldeblomster. Men hvad hvis du har for mange - kan man så fryse hyldeblomster, vil nogen måske spørge. Og ja, det kan man godt! Læs mere her.

Når hylden blomstrer, ved du, at det snart er sommer. Tag en kurv under armen, og gå ud i naturen for at plukke de smukke skærme.

Har du plukket for mange, så tvivl ej! Hyldeblomster kan fryses for at bevare dem og bruge dem senere. Hyldeblomster kan opbevares i fryseren i flere måneder. Når du er klar til at bruge dem, kan du tage dem ud af fryseren og tø dem forsigtigt op i køleskabet. De kan eksempelvis bruges til at lave te, saft, syltetøj eller sirup.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan fryser du hyldeblomster

  1. Pluk de friske og duftende hyldeblomster, når de er i fuld blomst.
  2. Ryst forsigtigt eventuelle insekter eller snavs af.
  3. Skyl blomsterne forsigtigt under koldt vand for at fjerne eventuelle urenheder.
  4. Lad blomsterne tørre på et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke. De skal være helt tørre - det kan tage et par timer.
  5. Når blomsterne er tørre, kan du enten fryse dem hele eller fjerne blomsterklaserne fra stilken og fryse dem separat. Hvis du fjerner blomsterne fra stilken, kan du nemmere bruge dem senere i madlavningen.
  6. Læg blomsterne eller blomsterklaserne i fryseposer eller -beholdere. Sørg for at fjerne så meget luft som muligt, før du lukker poserne.