josefine-tisvilde10_traesommerhus-primær
Sommerhus

1930’er-sommerhuset midt i skoven er renoveret i den oprindelige stil

af Karoline Mathilde Sohn Iversen. Redigeret til web. Styling Camilla Tange Peylecke. Foto: Peter Kragballe 19.07.2021
Mikkel og Josefine Vibes sommerhus fra 1930’erne har fået en overhaling, men parret har holdt fast i stilen, som huset oprindeligt er bygget i, for at skabe sammenhæng mellem indretning og arkitektur. Kom med på besøg.

Da Mikkel og Josefine Vibe overtog deres sommerhus i Tisvildelejes område Tisvildelunde med udgang til en naturgrund, bar det præg af at have været brugt. Parret valgte derfor at bruge det første år på at renovere huset fra 1938.

– Da vi gik i gang med renovationen, var det vigtigt for os, at det skulle passe til stilen og arkitekturen, siger Mikkel Vibe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stilen har de holdt fast i ved at genskabe nogle af de samme detaljer såsom dørhåndtagene, og så har parret valgt lamper, der passer i 1930’er-stilen for at skabe sammenhæng mellem selve sommerhusets istandsættelse og dets indretning.

Samtidens designklassikere

Det er ikke kun dørhåndtag og lamper, der matcher sommerhusets oprindelige stil. Et andet kneb, som Mikkel og Josefine Vibe bruger til at skabe sammenhæng mellem selve huset og indretningen, er at vælge designklassikere fra den tid, som huset er fra.

– Vi har for eksempel Folkestolene omkring spisebordet. De blev købt i ramponeret stand, og så har vi istandsat dem, siger Mikkel Vibe.

Et andet klassisk møbel fra samtiden er Muslingestolen, som også har fået plads i parrets sommerhus.

– Muslingestolen og dens bløde former giver en god kontrast til alt det andet i huset. Og jeg er ret vild med at sidde i den – det er et af mine yndlingsspots i hele sommerhuset, siger Josefine Vibe.

Men selv om parret er meget bevidste om at ramme den rette 1930’er-stil, er det ikke bange for også at inddrage noget nyere.

– Vi forsøger at pifte sommerhuset op og give det et moderne touch ved at vælge noget moderne kunst og værker, vi holder meget af, der ikke er klassisk 1930’er-kunst, siger Mikkel Vibe.

LÆS OGSÅ: Enestående sommerhus i Tisvilde

En rolig stemning

Når parret indretter, forsøger det at kreere en afslappet stemning.

– Vi udvælger mange danske klassikere, og så prøver vi at ramme det i nogle toner, der er rolige, siger Mikkel Vibe, og Josefine Vibe supplerer:

– Naturfarver og jordfarver holder vi meget af. De skaber ro for øjet, så når man kommer ind i sommerhuset, føler man, at man kan læne sig tilbage og koble fra.

Mikkel og Josefine Vibe har nøje udvalgt farverne i sommerhuset, og de fremhæver især soveværelset.

– I soveværelset har vi valgt en meget mørkegrøn farve, som er meget behagelig at sove i, siger Josefine Vibe.

Men soveværelset er ikke det eneste sted, en grøn farve får plads. Skodderne udenfor er nemlig malet i den klassiske Tisvildegrøn.

– For os er det vigtigt, at vores farver og indretning passer til miljøet og området, så det ligner noget, der altid har været her, siger Mikkel Vibe.

LÆS OGSÅ: Nordisk bjælkehytte i Tisvilde

Boligreportage: Kom på besøg i Mikkel og Josefine Vibes sommerhus fra 1938 i Tisvilde

josefine-vibe-boligreportage-sommerhus

Hvem?

Josefine Vibe, model og fuldmægtig i Erhvervsstyrelsen, Mikkel Vibe, selvstændig, og datteren Rose.

Hvad?

Sommerhus i Tisvildeleje i det gamle sommerhusområde Tisvildelunde på 75 m² fra 1938.

josefine-tisvilde10_traesommerhus

Hvis du vælger at lave en udendørs spiseplads, så vælg gerne møbler i en af de samme trætyper, som der er brugt indenfor. Det skaber sammenhæng mellem inde- og udemiljøet.

josefine-tisvilde17_stue-i-sommerhus

Stuen er indrettet i neutrale nuancer, og det skaber ro for øjet. Sofabordene er af Hugu Passos Piloti, pendlen fra Vitra, og gulvtæppet er et svensk Rölakan-tæppe købt hos Stockholms Auktionshus. Farven på væggene er Farrow & Balls tone Drop Cloth.

Muslingestol i sommerhus

Muslingestolen blev designet af Philip Arctander i 1944. Den formfulde lænestol blev dog kun produceret i et begrænset antal i slutningen af 1940’erne. Bag stolen hænger indbyggede reoler, som er malet i Farrow & Balls farve De Nimes.

josefine-tisvilde28-1_sommerhus_folkestole_pejs

For at skabe sammenhæng mellem møblerne kan det være en fordel at vælge f.eks. spisebord og spisebordsstole i samme type træ. Spisebordsstolene her er Børge Mogensens J39, bedre kendt som Folkestolen. Vasen over pejsen er fra The Apartment. Alle lofter er malet med Farrow & Balls farve White.

josefine-tisvilde19-1_stue_sommerhus

I stedet for at fylde pladsen om bordet med stole, selv når der ikke er gæster, kan du bruge de ekstra siddepladser som en del af indretningen. Her er Wegners Y-stol og skamlen E15 Bachenzahn omdannet til magasinholdere. På væggen hænger et maleri af Gardar Eide Einarsson.

josefine-tisvilde35_koekken-med-messinggreb

Når du skal vælge køkkenfronter, kan du med fordel lade dem matche vægfarven i rummet. På den måde glider køkkenet naturligt ind som en del af rummet, uden at det tager al fokus. Køkkenet her er fra Stilleben Architects i farven Limestone.

josefine-tisvilde23_sovevaerelse.

I soveværelset har parret valgt en mørk grøn farve til væggene, som skaber en hyggelig og rolig stemning. Væglampen er fra Müller van Severen, og at den ligeledes er grøn, giver god sammenhæng. Ved siden af sengen står en Alvar Aalto-skammel.

kontor-i-sommerhus-groenne-vaegge.

I soveværelset er der lavet en lille arbejdsplads bestående af et skrivebord af Egon Eiermann, Carimate-stolen af Vico Magistretti og en klassisk PH-bordlampe i en grøn farve, der matcher den farvede væg. Billedet på væggen er af Nils Erik Gjerdevik.

josefine-tisvilde_traesommerhus

Sprosserne på sommerhusets vinduer er malet i den klassiske tisvildegrønne farve, og den nuance matcher loungesættet fra Hay.