Fastelavnsboller med marcipan

Antal: 
16 stk.
Det skal du bruge: 
Dej
100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 æg
1 knivspids salt
Ca. 500 g hvedemel
Marcipansmørcreme
100 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
Pensling
1 sammenpisket æg
Hvid glasur
100 g flormelis
Lidt kogende vand
Evt. 16 pecannødder eller valnødder

Er du vild med gammeldags fastelavnsboller med fyld, så vil du elske denne luksusversion med det blødeste marcipanfyld. Takket være den simple gærdej, er fastelavnsbollerne lige så nemme at lave som helt almindelige fødselsdagsboller, så det er bare med at komme i gang! 

SÅDAN LAVER DU FASTELAVNSBOLLER:

  1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Kom det i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Husk at dække den til.
  2. Marcipansmørcreme: Riv marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker i en foodprocessor. Rul dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter ca. 16 x 16 cm. Fordel en klat creme på hver. Bøj spidserne mod midten, og klem dem godt sammen, så cremen bliver i bollerne. 
  3. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve ½ time. Pensl dem med det sammenpiskede æg, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.
  4. Glasur: Rør en glasur af flormelis og lidt kogende vand, og kom en klat på hver bolle. Pynt med en pecannød på hver bolle.