Hus

Bjælkehus med charme og vokseværk

af Katrine Martensen-Larsen, Foto: Stuart Mcintyre 24.10.2011
Huset er laftet på norsk vis, og det gamle håndværk giver charme i den unikke træbolig, der fik en opgradering i form af en stor stue som tilbygning.

For tolv år siden ønskede ejerne af det charmerende hus at udvide og bygge til og fik selv kontakt til en norsk leverandør, der indvilligede i at levere det, der på norsk hedder et laftehus.

Usynlig ændring udefra
I dag er der ingen, der tænker over, at bjælkehuset har fået en tilbygning. I hvert fald ikke når man betragter det udefra. Indefra er sagen derimod en ganske anden, for her er man ikke i tvivl om, at den imponerende store stue med karnap og lysindfald fra tre verdenshjørner, pejs og over fire meter til kip ikke er medfødt. Måske fordi bjælkerne indvendigt endnu ikke har fået den samme mørke patina som de øvrige i huset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nordisk spisestue

Rummelighed og luft
Også tilbygningens proportioner er helt forskellige fra resten af husets. Tilbygningen, med sine 50 kvadratmeter i alt, har mildest talt en overraskende effekt på folk, fordi man slet ikke forventer, at huset åbner sig op på denne måde. Først skal man nemlig igennem flere små hyggelige og lidt kringlede rum, entré, spisestue og kontor, før man træder ind i den nye og særdeles vellykkede tilbygning.

Inspiration: Cool plakatkunst

Se alle billederne fra bjælkehuset i galleriet.

Besøg Mad & Boligs shop