7 steder du har glemt at gøre rent
Rengøring og husholdning

7 steder, du har glemt at gøre rent

af Line Sølvhøj Johansson & Emma Traugott-Olsen 2.01.2023
Foto: Martin Sølyst
Når du gør rent i dit hjem, gør du så rigtig rent? Eller er der mon nogle steder, du glemmer hver gang? Se, hvilke syv steder, vi tit glemmer, når vi gør rent!

Selvom du har svunget rengøringskluden godt, kan der sagtens være steder i hjemmet, der huser millioner af bakterier. Den amerikanske rengøringsspecialist Carolyn Forte fra the Good Housekeeping Research Institute har fundet frem til nogle steder i hjemmet, hvor de fleste mennesker glemmer at rengøre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

7 steder, du (måske) har glemt at gøre rent

1. De små kroge

Der ophober sig meget mere støv og flere bakterier, end du tror, i de små kroge i dit køkken. I sprækken mellem dit køleskab og bordpladen eller sprækken bag ved komfuret opsamler der sig skidt og snavs, som oftest bliver overset under rengøringen. Brug f.eks. en støvkost til at komme ind i de små kroge.

2. Sportstasken

Din eller børnenes sportstaske er transportør af beskidt træningstøj, våde håndklæder og snavsede sko, men hvor tit vasker du egentlig sportstasken? Hvis ikke din sportstaske kan tåle at komme i vaskemaskinen, kan du tørre den af med en våd klud og drysse lidt bagepulver i for at absorbere lugten.

3. Indkøbsposer

De fleste af os gemmer indkøbsposer, så de kan anvendes igen og igen til indkøb. Godt for miljøet og godt for bakterier, der gerne vil formere sig. Dine stofposer skal vaskes i vaskemaskinen på lige fod med andre stoffer for at fjerne bakterier.
- Vend vrangen ud på dem, når du vasker dem, og vær opmærksom på posens stof, når du tørretumbler dem, råder Carolyn Forte.

4. Udsugningen

De fleste af os gør først udsugningen i hjemmet rent, når den er tydeligt belagt med støv og snavs. For at holde snavset fra at hvirvle rundt i luften, anbefaler Carolyn Forte at bruge en støvkost, hver gang du gør rent.

5. Fjernbetjeningen

Vidste du, at din fjernbetjening er et af de mest beskidte elementer i dit hjem? Fjernbetjeningen går på skift fra hånd til hånd, og der ophober sig mange bakterier rundt omkring de små knapper. Rengør den ofte med et desinficerende rengøringsmiddel, der egner sig til elektronik.

6. Kreditkort

Nogle gange kommer du til lige hurtigt at holde dit kreditkort med munden imens du lukker din pung eller taske? Man tænker ikke lige over det, men der findes ufattelift mange bakterier på dit kreditkort. Derfor er det smart at desinficere dit kreditkort ofte!

7. Stikkontakter

Det er et sted, som bliver rørt flere gange om dagen, men ofte også bliver overset under rengøringen! Der ophober sig hurtigt bakterier, når alle i husstanden benytter sig af dem. Derfor skal kontaker rengøres, når du rengører resten af hjemmet!