Boliggalleri: Keramik, kunst og klassisk design
Hus

Bolig: Keramik, kunst og klassisk design

AF Britt Endicott / Foto: Mette Wotkjær 19.01.2018
Pia og Frida har slået sig ned i en landsby uden for Aarhus. Her bor de i grønne omgivelser i et hus fyldt med klassisk design, specialkollektioner fra Ikea og masser af keramik og kunst.

Frida og Pia boede i lejlighed i byen om vinteren og i kolonihavehus om sommeren. Men med et lille barn blev det for besværligt, og samtidig havde både Frida og Pia fået smag for grønne omgivelser, og pludselig kiggede de på huse i landsbyen Sall vest for Aarhus. Her fandt de en skøn grund lige i udkanten af skoven. Eneste minus var, at huset på grunden var så faldefærdigt, at det kun kunne betale sig at rive det ned. Venner og familie rev sig i håret over projektet, for hverken Pia eller Frida havde tænkt videre over, hvad der så skulle ske. Kun én ting stod klart: De ville bo i et hus af træ, fordi træhuse har indbygget sommerhusstemning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: 9 gode grunde til at fåe et vitrineskab

TÆT PÅ NATUREN

Parret kontaktede et typehusfirma, der tilfældigvis var specialist i træhuse. Og nu har de boet i det skønneste træhus i omkring halvandet år, og familien på nu fire nyder at bo tæt på naturen, som de kan kigge på året rundt igennem to sæt glasdøre i det store køkken-alrum.

»Det er dejligt, at der ikke er så langt imellem inde og ude,« siger Frida.

SKANDINAVISK HJEMLIG STIL

Da huset stod færdigbygget, valgte Frida at slå sig løs på webauktioner og købe adskillige skønne malerier, så der hurtigt kunne komme sjæl ind i rummene.

»Det er sværere at skabe hygge i et nybygget hus end i gammelt byggeri, for her er flere lige linjer. Jeg gik efter kunst, som virker tidløs, i stedet for at udsmykke væggene med moderne sort-hvide print, som har en kortere levetid,« fortæller Frida. Hun prøver at købe møbler efter samme filosofi.

»Vi kan rigtig godt lide at købe ting – men vi prøver at lade være. Når vi så alligevel bliver fristet, vælger vi møbler, som er tidløse og i god kvalitet, for det er nemt at style forskelligt,« siger hun.

Pia er dygtig til selv at bygge praktiske løsninger, og blandingen af enkelte Ikea-møbler og ting, som parret har arvet eller købt på auktion, danner tilsammen en kreativ, personlig stil, som Frida kalder skandinavisk hjemlig.

Og hvad venner og familie nu siger til den lille families beslutning om at flytte på landet og selv bygge hus? Al skepsis er forsvundet som dug for solen!

Boliggalleri: Keramik, kunst og klassisk design

Her bor: Frida og Pia med deres barn.
Bolig: Træhus i landsbyen Sall vest for Aarhus.
Stil: Skandinavisk hjemlig stil.

Fridas yndlingshjørne er sofaen med udsigt over hele rummet. Sofaen er fra Ikea. Malerierne købte Frida på webauktion, og sofabordet er en klassiker af Børge Mogensen. Fletstolene er ud af en specialkollektion fra Ikea.

Huset er et hjem med klaver, og det passer godt ind med resten af indretningen.

Køkkenet er hyggeligt, og man kan sidde blødt på de grå skind på stolene. I reolen ses et godt udvalg af keramik.

Den blå farve går igen i keramiklampen og maleriet ovenover.

I badeværelset er der brugt et smuk gammelt møbel med en porcelænshåndvask ovenpå som toiletmøbel.

Fra badekarret kan man se ud i haven - det er ren spa-oplevelse.

Gul gør glad - parret er til lyse og stilrene møbler, mn er ikke bange for at slå sig løs med farvepaletten, når det kommer til tilbehør.

Både nyt og gammelt får plads, og huset er generelt et godt og stilfuldt miks af klassiske møbler og sjove loppefund.

Naturen var en af grundende til at parret flyttede uden for byen, og grønne planter har også en fremtrædende plads i hjemmet.

Stativet købte parret fra en specialkollektion i Ikea uden at vide, hvor det skulle stå, eller hvad det skulle bruges til. Nu står det som en livlig dekoration i hjørnet af stuen.

Lampen Flowerpot er fra 1960'erne, men ganske tidløs og passer derfor ind i et hvert hjem. Verner Panton var ikke fan af farven hvid - så bordlampen er god som farverig detalje i indretningen.

Mere inspiration?

Så se dette gamle kollektiv, der er omdannet til en rummelig og farverig familiebolig!

Keramik, kunst og klassisk desig