Velkommen i retro-bolig med stærke 70'er vibes
Lejlighed

Bolig med et touch af retro

af Iben Ahlberg og Pia Olsen / Foto: Living Stories 4.03.2015
Velkommen indenfor i et retro-hjem med stærke 70’er-vibes, hvor beboerne elsker at indrette med teaktræsmøbler, varme farver og masser af kunst.

Der er en underspillet retro-feel over Marianne Friis og Ronni Vindahls hjem. Flere steder står 70'er-fund og charmerer både parret selv og deres gæster, men aldrig i en sådan grad at det virker som en tidslomme. Parret balancerer på grænsen mellem retro og moderne, som de tilsætter cool kunst.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Indret din drømmebolig

De fine fund har parret gjort på mange loppeture over tid. De er næsten blevet loppeeksperter, og de har også bidt mærke i den øgede interesse for retrofund. Tidligere kom de meget på Nørrebro og især i Ravnsborggade, men nu er marskandisere blevet til vintage- og antikvitetsforretninger, og priserne er desværre fulgt med den nye status. Men Marianne Friis har fundet et par alternativer, nemlig netauktionerne og dba.dk og loppemarkederne i det danske sommerland.

Inspiration: 10 stemningsfulde lysestager

Et cool og karakteristisk 70'er-træk er rå murstensvægge, og Marianne Friis og Ronni Vindahl var enige om, at en sådan en væg ville give både det retro-look, de søgte, og samtidig tilføre rå newyorker-stil. Så de gik i gang med at rense tapet og puds af en væg, men der var ingen mursten. Til gengæld opdagede parret de smukkeste marmorerede mønstre, så de valgte at lade muren stå rå hen. Den næste væg, parret forsøgte sig med, havde til gengæld de eftertragtede mursten. Og heldigvis – for de rå vægge hænger godt sammen med parrets ønske om en robust indretning.

FÅ MERE INSPIRATION OG SE FLERE SMUKKE BOLIGER I MAD & BOLIG!

5 tips til at bo med retro

  • Bland gamle og moderne ting, så du ikke kommer til at bo i et museum.
  • Teak er alfa-omega for retroboligen, og træsorten passer godt til varme farver.
  • De hippe butikker er gode og har mange gode ting, men de er dyre. Snus rundt i mindre forretninger, gerne i provinsen.
  • Gå efter en rå væg eller to, hvis du har mulighed for det.
  • Netauktioner, dba.dk og sågar Instagram er en guldgrubbe, når det kommer til køb af retro-ting.

I galleriet nedenfor kan du lade dig inspirere endnu mere af Marianne Friis og Ronni Vindahls über-cool retrohjem.