badeværelse
Indretning

Indret din drømmebolig

af Nanna Larsen / Foto: Lars Kaslov 25.02.2015
Skal du til at indrette din nykøbte bolig, eller trænger badeværelset til en makeover? Eller vil du bare gerne drømme lidt? Så se med her, hvor vi giver dig masser af smuk boliginspiration og en håndfuld nyttige indretningstips!

Uanset hvilken boligtype du er, kan ny inspiration til indretningen være tiltrængt engang imellem. Her får du en guide til, hvilke overvejelser du bør gøre dig, før du kaster dig ud i at realisere dine boligdrømme.

Læs også: 6 entréer med stil

Entré
Entréen er det første rum, dine gæster møder, og derfor er det en god idé at give netop dette rum lidt ekstra opmærksomhed. Hvad enten du har en stor hall eller en smal gang, er entréen ofte et af de sværeste rum at indrette, fordi entréen primært har et praktisk formål, og et hav af overtøj og sko nemt kan tage styringen over rummet. Sørg derfor for, at din entré fremstår enkel og indbydende fx ved at investere i gode opbevaringsløsninger.

Køkken
Køkkenet er ofte hjemmets pulserende hjerte, hvor der koges og brases, hygges og sludres, og hele familien samles om det gode måltid. Før du forvandler køkkendrømmene til virkelighed, er det derfor vigtigt, at du tænker over, at køkkenet både skal være funktionelt, indbydende og afslappende. Sammenhængen mellem praktik og æstetik spiller nemlig en stor enorm rolle i hverdagene, hvor køkkenet for alvor skal stå sin prøve som multifunktionelt rum.

FÅ BOLIGTIPS- OG INSPIRATION BRAGT TIL DØREN HVER MÅNED MED MAD & BOLIG!

Stue
Stuen er oftest boligens største rum, og det giver dermed rig mulighed for at skeje ud på indretningsfronten. De store møbler som sofa, lænestol og sofabord er af afgørende betydning for rummets udtryk, og derfor bør du først anskaffe dig disse, når du ved, hvilken stil din stue skal have. Ellers risikerer du, at stuens samlede indtryk ikke harmonerer. Først når de overordnede linjer er langt, bør du gå på jagt efter smukke detaljer, der gør din stue personlig.

Badeværelse
Mange mennesker gør sig ikke de store overvejelser om indretning, når det kommer til hjemmets badeværelse. Men med ganske få forandringer kan du nemt tilføre badeværelset sjæl, charme og masser af velværestemning.

Sørg for at gemme de praktiske ting af vejen, og udnyt så de mange muligheder for at lege med rummets detaljer. Slå stemningen an med behagelig belysning, bløde tekstiler og lys og nips, der kendetegner dig, og tilsæt eventuelle farvestrejf efter behag.

Læs også: 25 drømmekøkkener

Soveværelse
Vi tilbringer mange af døgnets timer i soveværelset, og indretningen har derfor stor betydning for vores trivsel. Du bør derfor skænke dit søvnbehov en tanke, før du for alvor går i gang med de stilmæssige forandringer. Det er en god idé at starte med at slå fast, hvilke behov dit soveværelse skal opfylde, og hvilke søvnforstyrrende elementer du bør undgå. Skal rummet fungere som kombineret kontor og soveværelse? Eller drømmer du om et rum, hvor du kan sove uforstyrret og lade op batterierne op? Det er blot nogle af de overvejelser, du bør gøre dig.

Find inspiration til indretning af hele din bolig i galleriet nedenfor: