Lejlighed indrettet med køkken fra &shuffl
Lejlighed

Boliggalleri: Brug de skjulte kvadratmeter

af Klix Kommunikation / Foto: CLAUDI & CAPION 13.02.2017
Efter en total renovering emmer den 120 kvadratmeter store hjørnelejlighed af cool storbystil. Og så er hver en ellers skjult centimeter udnyttet smart med indbyggede løsninger og kreative gør det selv-idéer.

Den store hjørnelejlighed på Vesterbro i København hang bogstavelig talt i laser, da den var heldig at blive købt af en designer. Den tidligere beboer havde slet ikke vedligeholdt den, men det var lige meget for den nye ejer – han ville nemlig gerne selv sætte sin nye bolig i stand, så alt stod præcis, som han ville have det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg brugte et halvt år på at renovere lejligheden fra gulv til loft, og der er ikke ét hjørne, som jeg ikke kender forside og bagside af, forklarer ejeren, der elsker at gå ture på Vesterbro og gerne lader sig inspirere af bylivet til sin indretning.

Se også: Smuk Nørrebro-lejlighed med gør det selv

Kreativ med krydsfiner

Lejligheden er fyldt med kreative påfund. Et materiale går igen i alle rum. Det er krydsfiner, som ejeren har lavet både senge, sofa og borde af. Inspirationen har han hentet bl.a. i Berlin og i den nye store gør det selv-trend.

– Det fascinerer mig, hvordan man nemt kan konstruere sine egne møbler. Især når man samtidig går op i at genbruge og bruge miljøvenlige materialer. Det er en spændende måde at være æstetisk på, når man krydser forskellige materialer og stilarter, fortæller designeren, der selv har tegnet og konstrueret møblerne i krydsfiner og derefter har fået hjælp af en dygtig håndværker til at udføre tingene.

Praktiske og smukke løsninger

Inden Uri Andersen flyttede ind, tænkte han meget over, hvordan han kunne udnytte pladsen i lejligheden optimalt.

– Jeg rejser ofte og bor tit på utraditionelle hoteller og i spændende lejligheder. I nogle af disse finder jeg en god blanding af ro, funktion og æstetik, hvor jeg føler mig hjemme. For at få den stemning ind her har jeg været nødt til at finde på idéer til, hvordan jeg gemmer mine ting af vejen, og jeg har forsøgt at lave nogle løsninger, som både er praktiske og smukke, siger han, som samtidig godt kan lide, at der ikke er for mange ting og møbler, som står på gulvet og optager plads. Derfor har han fx lavet et lille skrivebord, der hænger på støtter i vindueskarmen i soveværelset.

Interiør med historier

Ud over de cool praktiske løsninger rummer lejligheden også mange udenlandske detaljer fra rejser, såsom afrikanske figurer, berlinske butiksskilte, thailandske buddhafigurer og egyptiske ikoner.

– Hvis der er noget, som er vigtigt for mig, så er det, at jeg omgiver mig med ting, som gør mig glad og fortæller historier. Ligesom jeg kender hver en detalje i lejligheden på grund af renoveringen, kan jeg også fortælle en anekdote om hver en genstand og hvert et møbel i min lejlighed, siger han. Men enkelhed, plads og luftighed er det vigtigste for designeren, der elsker at bo oppe under stjernerne med udsigt til den hippe Sønder Boulevard:

– Når jeg ligger i soveværelset, som har udsigt til himlen og boulevarden, føler jeg mig fri. Der er mange vinduer, og jeg kan se ind til stuen og køkkenet på grund af de franske døre. Og så ligger lejligheden højt, hvilket giver en fantastisk fornemmelse af luftighed, selv om man er i byen, fortæller han.

Se også: Sådan skal din stue se ud i 2017!

Kom med indenfor her ...