Villalejlighed Helsingør
Lejlighed

Boliggalleri: Creme de la creme i villalejligheden

af Camilla Tange Peylecke / Foto: Peter Kragballe. 16.01.2020
Hos Anna Engstrøm og familiens hjem i Helsingør er hverken proppet med møbler eller nips, men dem, de har, er med til at forme et jordbundent, blødt hjem trods fire meter til loftet.

Med næsten fire meter til loftet var hvide vægge ikke en mulighed, da Anna Engstrøm og hendes kæreste Allan Shiwani overtog deres villalejlighed i Helsingør.

De hvide rum virkede simpelthen for store og tomme i Annas øjne. Derfor valgte parret at male alle rum i lejligheden og give rummene en rolig og varm atmosfære med farver fra den mere cremede ende af farvekortet.

– Vi har valgt at arbejde ud fra tre farver, som vi begge holder af. Beige, rosa og grå. Farverne går igen overalt herhjemme på både vægge og møbler, og faktisk også i vores garderobe, fortæller Anna Engstrøm om nuancerne i hjemmet, der trods farvernes navne ligger langt fra barndommens trefarvede is.

Et hjem i balance

Netop søndagsfølelsen har været vigtig for parret, der til daglig lever et travlt liv.

– Lejligheden er min base, hvor jeg kan slappe helt af. Med to travle fuldtidsjob i København er det vigtigt, at vores hjem er et sted, hvor vi kan holde fri og trække os fra storbyens larm, så snart klokken slår 17, siger Anna Engstrøm.

Roen i Helsingørs gader gør det ikke alene – også de hjemlige rammer kræver harmoni.

Dansk design og genbrugsfund

Anna Engstrøm er meget glad for dansk design, men holder også af at have særlige møbler, som hun ikke lige finder magen til hos veninder og familie.

– Når jeg kigger på online-auktioner, søger jeg aldrig på bestemte designere, for i mine øjne kan en gammel stol fra Ikea være mindst lige så interessant som en stol af Arne Jacobsen, forklarer hun.

SE OGSÅ: Villa i boutique hotel-stil

Boliggalleri: Creme de la creme i villalejligheden

Hvem: Anna Engstrøm, junior editor hos Noise PR, hendes kæreste Allan Shiwani, sælger hos Garant, og sønnen Edgar.
Bolig: Villalejlighed på 125 m² i Helsingør.
Stil: Minimalistisk boheme med en blanding af designepoker, men holdt i beige nuancer.

Familien har valgt at respektere de gamle detaljer og ladet de gamle træpaneler få en sart grå maling.

Sofaen er fra Ikea, gulvlampen med guldblade er fundet på auktion, og billedet på væggen er købt hos Bruun Rasmussen.

Gamle detaljer såsom paneler på væggen og søjlekakkelovne hørte typisk til i huse i nyklassicistisk stil fra slut-1700-tallet og frem. Stolene er designet af Rud Thygesen og Jonny Sørensen og fundet på auktion.

SE OGSÅ: Grå herskabslejlighed i Odense

Vælger du at indrette i næsten samme nuancer på vægge og møbler, kan forskellige teksturer såsom velour, metal og flet sat sammen gøre helheden mindre monoton, selvom det er minimalistisk møbleret. Vægfarven hedder sunday mood fra Flügger.

Har du fundet stole og bord i forskellige træsorter, kan det samle spisepladsen, når de bliver malet i samme farve. Så gør det mindre, at de designmæssigt er fra forskellige perioder. I vinduet står en berber-krukke fra Marokko. Fad, servietholder og vase er vintagefund.

Hos Anna Engstrøm er lemmen i gulvet bevaret, og fra køkkenet er der udgang til haven og kik ud over Helsingør og Øresund.

Væg til væg-tæpper har i mange år været udskældt, men vil du give dit soveværelse hotelstemning, er de bløde tæpper med til at understrege den luksuriøse stil.

Maling i enten en lidt lysere eller mørkere nuance, der spiller sammen med vægfarven, kan give nyt liv til gamle træmøbler.

Mere inspiration?

Er du vild med også rolige farver? Så se dette sommerhus fyldt med naturens nuancer og materialer.