10 råvarer du skal spise i november
Figner
En sød og yderst anvendelig frugt. Kan både spises friske og tørrede. Prøv Bagte figner i karamel med vaniljeis eller Figner med gedeost raddiochiosalat og tomatsalsa
Æbler
Æblesæsonen er for alvor i gang. De lækre, danske æbler kan bruges til det meste - både i det søde køkken og til hovedret. Her i f.eks. consommé med svampe og æbler eller i disse 6 søde opskrifter på kager eller dessert med æbler.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Jordskokker
Jordskokker er en fantastisk rodfrugt med nøddeagtig smag. De kan bruges lige som kartofler, eller de kan bages, koges eller spises rå, fintsnittet i salater. En rigtig lækker måde at bruge rodfrugterne på er især i en cremet jordskokkesuppe.
Nødder
Nødder er både sunde og smager godt. De sprængfyldte med proteiner og sunde fedtsyrer. Man kan naturligvis få nødder året rundt, men det er nu, at man kan plukke især valnødder og hasselnødder fra de danske træer. Oktober er også sæson for kastanjer, og de smager helt vidunderligt bagte med lidt smør til. Prøv f.eks. Nøddetærte med marcipan eller Meyers Efterårssalat med blommer og kastanjer
Kvæder
Oldtiden guldæble kaldes denne frugt med den lidt beske smag og det stenhårde ydre. Er yderst anvendelig til marmelade, gelé eller kompot. Prøv også Bagte og karamelliserede kvæder eller marokansk and med oliven og citron
Trøfler
Der findes forskellige trøfle til årstider og også en vintertrøffel. Prøv opskriften på hasselback-kartofler med trøffel.
Pærer
Det er højtid for denne lækre frugt, som kan bruges til det meste! Prøv f.eks. en Pære-mandeltærte
Rødbede
Rødbeder er både flotte og sprængsfyldt med vitaminer. De smager godt både bagte, rå i salater eller syltede som vi måske bedste kender rodfrugter fra.
Fasan
Den vil fasanjagt går ind i oktober. Heldigvis - for fasaner er en delikat og meget sund spise. Gå enten på jagt i naturen eller blot i supermarkedet, hvor du kan få nogle lækre fasanbryster. Brug den f.eks. denne Fasanragout med tranebær.
Spinat
Alle ved det - spinat er supersundt og fyldt med vitaminer, men desværre er denne grøntsag ikke lige poplær hos alle. Hvis man ikke er så vild med dem, man køber på frost, så prøv i stedet med frisk babyspinat, som slet ikke har den samme kraftige smag. Her bruges den som tilbehør til koteletter.