Boligindretning - Istandsat dødsbo i Sølvgade - genbrug
Hus

Boliggalleri: Fra dødsbo til designhimmel

af Klix Kommunikation / Foto: Lasse Wind 17.01.2017
Kom med hjem til Camilla Göttsche Rahbek og Peter Bjerre Thellefsen, der har forvandlet et dødsbo til en lys og levende bolig med møbler med masser af patina.

For halvandet år siden købte Camilla Göttsche Rahbek lejligheden i Sølvgade, men det blev først et rigtigt hjem, da kæresten Peter Bjerre Thellefsen flyttede ind, og de sammen indrettede deres nye fælles lejlighed. Camilla faldt for lejlighedens rumfordeling – for lejligheden var et dødsbo, som skulle sættes i stand fra gulv til loft.
– Det var ikke fordi, lejligheden var ved at falde fra hinanden, men jeg tog simpelthen det, der var, og gav det en overhaling og en ny finish, fortæller hun.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sådan indretter du med genbrug

Nørder med indretning

Camilla Göttsche Rahbek opdaterede køkkenet med nye låger og badeværelset med forskellige små detaljer. Da Peter Bjerre Thellefsen flyttede ind, blev den sidste finish og personlighed skabt i lejligheden blandt andet med metrofliser i køkkenet, som er et af parrets gør det selv-projekter. De elsker begge to at nørde med indretningen og springer aldrig over, hvor gærdet er lavest.
– Det er nok mest Camilla, der er opmærksom på at holde sig opdateret på de ting, vi godt kan lide – og finder hun noget, hun godt kan lide, spørger hun mig. Og jeg er ofte enig, forklarer Peter Bjerre Thellefsen.

Intet nyt er godt nyt

Parret har efterhånden købt nye møbler en del gange, men er næsten altid endt med at sælge dem ret hurtigt igen. De er nemlig enige om, at det ’nye look’ ikke klæder deres lejlighed.
– Det passer bare ikke ind i vores indretning. Kommer det op af en æske, er det ikke godt! Det er nærmest sådan, det er blevet med os. Jeg elsker, når tingene har historie og patina – det er smukkere på den måde. Selv vores Hay-bord er købt brugt, selvom man godt kan få det i butikkerne, fortæller Camilla Göttsche Rahbek.

Parret bruger masser af tid på at lede efter de helt rigtige møbler til boligen og vil i yderste konsekvens hellere sidde på gulvet end at impulskøbe de forkerte stole.
– Vi havde købt nogle forkerte stole på et tidspunkt og måtte sælge dem igen, for det stod hurtigt klart, at det ikke var de rigtige. Og så måtte vi jo bruge tid på at finde frem til de helt rette, som vi har fundet vidt forskellige steder. Stolene er ikke helt ens – men det er præcis sådan, vi vil have det, fortæller Peter Bjerre Thellefsen.

Se også: Sådan skal din stue se ud i 2017

Held i genbrug

Én af de ting, som parret var heldige med, var deres skrivebord, som er designet af Kai Kristiansen. De havde set det helt nyistandsat til 9.000 kr., men et par dage senere faldt de over det samme skrivebord på dba.dk til kun 1.500 kr., hvor det blot skulle shines lidt op.
– Ja, det krævede lidt arbejde at få det til at se godt ud igen, men det er også noget af det, vi nyder. Hellere bruge lidt ekstra tid på det end at købe noget nyt. I dette tilfælde var vi bare superheldige, men jeg vil også tilføje, at der jo også er noget dejligt ved at købe brugt: Vi føler lidt, at vi gør en god gerning, fordi vi genbruger noget, som andre ikke kan bruge længere, og det er da bedre end at smide det ud. I virkeligheden passer vi nok meget godt ind i en københavner-miljørigtig-kasse, men det er altså ikke noget, vi bevidst går efter, smiler Camilla Göttsche Rahbek.

Kom med indenfor hos parret her: