Fransk-etnisk mix på Esplanaden
Hus

Boliggalleri: Fransk-etnisk mix på Esplanaden

af Karin Gråbæk / Foto: Pernille Kaalund. 5.07.2017
Efter 22 år i en kæmpevilla flyttede Christina Winther i en mindre lejlighed og skabte en ny version af familiens drømmebolig. Kom på besøg i det varme og farverige hjem med franske møbler og etniske detaljer.

Selv om Christina Winther lever af at sælge møbler og interiør, kommer hun sjældent hjem med nye puder. Tværtimod er hun lidt mættet akkurat som en bagerjomfru, der sjældent spiser kager. Det var faktisk først efter 10 år som forhandler af de franske Caravane-sofaer, at hun for nylig selv kunne smide sig i en derhjemme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til gengæld var den bløde, asfaltgrå sofa kun et ud af flere nye møbler, der kom ind i hjemmet, da familien pludselig fik chancen for at rydde ud i alle deres ejendele og skabe et nyt, mindre hjem.

Fra villa til lejlighed

I 22 år havde den tidligere indehaver af interiørbutikken Finnegan & Me og nuværende Caravane-forhandler sammen med sin mand og deres seks børn boet i en villa på 500 m². Da de fire ældste var flyttet hjemmefra, blev de fire etager for uoverskuelige. Uden rigtigt at vide hvad de ville, solgte familien villaen og fandt en mellemstation i en klassisk herskabslejlighed på Esplanaden i det gamle København.

Vild med fransk stil? Så besøg det parisiske hjem med kurvemøbler og antikke fund!

− Den har alle de klassiske, gamle detaljer som skæve gulve, originale afhøvlede gulve og gamle, små vinduer. Jeg faldt også for, at den var meget lys og enkel. Og jeg kunne godt lide, at stuerne var ensuite som vores gamle. Det er lidt som en krympet version af vores gamle hus. Men det gik også op for os, at vi ikke kunne have ret mange møbler med. Vores gamle hus var meget stort, og rummene var meget store. Så vi endte med at sælge det meste af vores gamle indbo.

Føles som et barndomshjem

Parret valgte at se udfordringen som en spændende chance for at indrette hjemmet helt fra bunden i en varm og skødesløs stil med toner af feminin elegance. En stil, der nok altid har fulgt Christina Winther, men nu er kommet til udtryk i en mindre målestok.

− Vi blev faktisk overraskende glade for lejligheden og har ikke savnet huset en eneste gang, selv om vi boede der i så mange år og har samlet mange minder. Vores ældste børn føler stadigvæk, at det er deres hjem, selv om de aldrig har boet her. Det føles stadig trygt, hyggeligt og genkendeligt, siger Christina Winther.

Boliggalleri: Kom på besøg i det feminine Skodsborg-hjem med etniske toner

Hun mener, at beboerne skaber et godt hjem, ikke ting. I hvert fald ikke alene. Hver dag bruger Christina Winther sin arbejdsdag på at snakke om mønstre, materialer og farver og arrangere de forskellige rum i butikken. Når hun selv kommer hjem, vil hun bare gerne omfavnes af et skødesløst og smukt hjem, hvor hun ikke skal stresse over, om puderne i sofaen roder.

Soveværelset er altid synligt

Den røde tråd i indretningen bliver endnu vigtigere, jo mindre man bor, mener hun og fremhæver soveværelset i forlængelse af de to stuer som en udfordring.

− Hvis vi lukker dørene, føler jeg, at hele hjemmet bliver forkortet. Derfor lader vi dem stå åbne og er nødt til at have soveværelset præsentabelt hele tiden. Jeg faldt for den lyserøde Caravane-farve. Den afslutter de tre sammenhængende rum med stuer og soveværelse på en god måde. Den virker blød og indbydende sammen med den brændte sennepsgule farve på sengegavl og tæppet, siger hun og understreger, at hun personligt ikke kan bo sort og hvidt, som ellers har været en populær trend.

Farvevalgene og resten af indretningen er på den måde foregået som et sammenspil mellem nøje overvejelser og intuitive valg.

Boliggalleri: Fransk-etnisk mix på Esplanaden