Boliginsretning - fransk landstil
Hus

Boliggalleri: Moderne fransk landidyl

af Julia Mincarelli, Sisters Agency / Foto: Birgitta Wolfgang, Sisters agency 26.07.2016
Kom med ind i et hjem med moderne fransk landidyl, og snup den charmerende stil med hjem.
- Mine forældre købte gården i 70’erne, egentlig fordi grunden, der fulgte med, var så stor, at de kunne bygge deres drømmehus på den. Gården har vi derfor altid brugt som en slags sommer- og gæstehus. Der eksisterer planer fra før den franske revolution over området, hvor huset optræder. Det går helt tilbage til 1785, fortæller Josephine Capelli, der sammen med sin familie bruger gården som sommerhus. Gårdhuset har siden da vokset sig større, og da familien begyndte at restaurere den, kunne håndværkerne fortælle dem præcist, hvilken del der var fra hvilket årti. Se også: Fransk bolig med let elegance

Pause fra storbyen

Til daglig bor Josephine Capelli sammen med sin mand Pierre og to børn i en lejlighed i Paris. Han arbejder som filmproducer, og hun arbejder inden for forlagsbranchen med en travl hverdag. – Vi havde i flere år boet i halvdelen af gårdhuset, når vi var på ferie her, og da børnene nu er blevet voksne, syntes vi, det var på tide at få hele huset sat i stand, så det blev udnyttet med flere gæsteværelser og plads til deres venner, siger hun. Det har taget mere end et år at sætte gårdhuset i stand med hjælp fra lokale håndværkere, og huset har siden da gennemgået store forandringer. Gulve, vægge og døre er renoveret, så huset er blevet mere lyst og åbent. I stedet for de røde lidt kedelige fliser, som blev lagt i 70’erne, er der nu et nystøbt terrazzogulv i stueetagen og trægulv på førstesalen. I 60’erne blev de originale stenvægge dækket med et tykt lag puds, det er fjernet ind til stenvæggene. Da håndværkerne fjernede pudsen, kom der vinduer til syne i nogle af væggene. Dem har familien valgt at bevare. – Håndværkerne mener faktisk, at en del af gården er fra det 17. århundrede. Farven på stenene er lysere her end i den anden del af gårdhuset, og det er et tegn. Det er jo utroligt at bo i et så historisk hus, siger Josephine Capelli. Se: De nyeste boliggallerier her!

Kontraster fungerer

Fra den lyse beige stue med hvidt loft går man videre ud i køkkenet, hvor træbjælkerne er mørke ligesom køkkenmodulerne fra Ikea. Familien har fået køkkenmodulerne customized af firmaet Inox fra Nordfrankrig. Alle overflader er beklædt med sort inox, og i stedet for overskabe er der lavet en enkel hylde i inox. – Vi har valgt at have det samme køkken som i vores lejlighed i Paris, da vi syntes, det var spændende med den moderne industrielle kontrast til de gamle stenvægge og bjælker, forklarer Josephine Capelli. Når familien er på gården, er de mest udendørs på den store terrasse. Her kan de nyde en kaffe i de lave sofaer eller have venner til middag. Omkring det store spisebord kan der faktisk sidde helt op til 16 personer. Haven er – helt med vilje – anlagt nemt, så den ikke kræver særlig meget pasning. Ved terrassen er de oprindelige gamle bede bevaret, og de er alle omkranset af lave hække af buksbom. I bedene får planterne lov til at vokse lige så vildt, det er muligt. Praktisk og superflot på sin egen vilde facon. – Det, der kræver mest i haven, er næsten vores platantræ, når det om efteråret taber alle sine blade, siger Josephine Capelli. Vi elsker kontrasten mellem Paris og Arles. Og selvom Arles er på landet, har byen utrolig meget at byde på kulturelt set, som fotofestivalen om sommeren og de mange gallerier og museer. For ikke at glemme den romerske arena. Det er jo fantastisk nemt i dag at komme til Paris. Herfra tager det kun tre timer med tog. Så vi kommer her ofte i weekenden, når vi trænger til lidt luftforandring, afslutter hun.

Kom med ind i boligen her

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.