Fransk bolig
Hus

Boliggalleri: Moderne fransk lethed

Tekst og foto: Anne-catherine Scoffoni 23.05.2016
Kom med indenfor i en nyrenoveret bolig i Bordeaux, hvor den moderne franske stil er tilsat lyse, nordiske noter.
Den franske by Bordeaux er ikke bare kendt for sine udsøgte vine. Det er også her, man finder nogle af de smukkeste gader i Frankrig med fredede bygninger fra 1700-tallet. I en af de mere eksklusive forstæder finder man Ludivine Degas og hendes families hjem, som både rummer store åbne rum og mange små heller. – Jeg ville have, at alle i familien skulle kunne trække sig tilbage samtidig med, at huset skulle virke åbent og overskueligt, siger Ludivine Degas, der gik efter et hjem med mange små, private oaser. – Vi har arbejdet på at få flere niveauer ind i huset. Vi har udnyttet trapperne mellem stuen, køkkenet og spisestuen og valgt at bygge en pejs mellem stuen og køkkenet. Se: De nyeste boliggallerier her!

Mix af materialer

Ludivine Degas elsker at mixe forskellige stilarter. Det er blevet til en palette af støvede grå nuancer, der passer godt til husets historie og tegner den optimale baggrund for hendes samling af antikke, industrielle og moderne møbler. – Jeg får altid min inspiration fra et særligt objekt, der kommer til at fungere som en ledetråd i indretningen af resten af rummet – fx en marokkansk brødkurv eller et antikt spejl. – Men jeg bruger også det, jeg har ved hånden, som et duftlys og en buket blomster fra haven til at få hyggen ind i rummet, siger hun, der har valgt møbler og accessories i ubehandlet træ og tekstiler i form af blandt andet puder for at bløde de mange stål- og betonflader op. – Jeg kan godt lide den atmosfære, som en blanding mellem de glatte og de ru materialer giver. Jeg holder også meget af simple materialer og neutrale farver, siger hun, der elsker at blande nye møbler med ældre, der har en historie.

Besat af opbevaring

Ludivine Degas har selv taget de sort-hvide billeder af sine børn, som er overalt i huset. Og de fotografiske evner bruger hun også i den måde, hun tænker indretning på. – Uanset hvor jeg kigger hen, skal det være som et foto i et indretningsmagasin, siger hun. Og mener det. – Jeg er lidt af en opbevaringsnørd, så i alle rum er der masser af skabe og opbevaringsløsninger, så jeg er sikker på, at der er plads til rod, men at det er noget, man hurtigt kan pakke væk, siger hun. Udenfor ligger den minimalistiske have med en turkis pool, der støder op til en væg af jasminblomster. Den er præcis lige så åben og fyldt med små rum, som indendørs. Se også: Smukt sommerhus i Tisvilde

Kom med ind i den franske oase her ...