Sommerhus i Tisvilde
Sommerhus

Klassisk sommerhus i Tisvilde

Styling og tekst Katrine Kaul / Foto: Dianna Nielsson 20.04.2016
Charlotte og Arne Astrups sommerhus i Tisvilde emmer af klassisk sommerhusstemning, men det er også en rejse igennem familiens mange eksotiske feriedestinationer.
Var det ikke for et blåt badekar, så ville familien Astrups sommerhus i Tisvilde være som strøget ud af Hammershøis pensel. – Jeg ville bare have det her flotte, turkise badekar, selv om de fleste bade om sommeren bliver taget under bruseren på husgavlen. Farven passer til himlen og havet heroppe, siger Charlotte Astrup og fortsætter: – Jeg elsker at indrette mit hjem, selvom jeg ikke er den store designsamler. Jeg kan lide ting, der er smukke og enkle og har en funktion, jeg er ikke til ting eller møbler, der bare står og samler støv, og slet ikke i et sommerhus, siger hun. – Jeg er nok til de lidt behagelige møbler, men har til gengæld en svaghed for moderne lamper, det synes jeg giver de bløde møbler lidt mere kant. Jeg har holdt sommerhuset i neutrale farver og så brudt det med enkelte farver, siger Charlotte Astrup og peger på de røgfarvede egetræsgulve, det sorte køkken og de mange små farverige souvenirs fra familiens rejser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et sommerhus behøver ikke være primitivt

Charlotte Astrup og hendes mand, der er professor og ernæringsekspert Arne Astrup, har sammen skabt et moderne sommerhus. Det er bygget så tæt som muligt på dét sommerhus fra 1938, der oprindeligt stod på grunden, men som ikke var til at redde. Naturgrunden, der er på knap 3.000 m², er hævet højt over Kattegat med udsigt til Rågeleje og Heatherhill. – Vi har bygget huset i samme korsform som det oprindelige på grunden, fortæller Charlotte Astrup, der ikke lægger skjul på, at det er en stor proces at være så involveret i at tegne og bygge et hus, selvom familien havde en tegnestue til at udføre jobbet. Huset er bygget i gammel stil, men med alle moderne bekvemmeligheder. Det værdsætter familien, specielt når der er fuldt hus med masser af venner, børn og unge. – Det skal være afslappende at være i sommerhus. Jeg er ikke tilhænger af et sommerhus, hvor alt er primitivt, og hvor man skal knokle endnu mere, end man gør i hverdagen. Indretningen i vores sommerhus er ret enkel, så det er let at gøre rent, og mange af møblerne kan bruges både inde og ude, fortæller hun. Se også: Stjernekok Thomas Rodes smukke sommerhus

Boliggalleri: Klassisk sommerhus i Tisvilde

Her bor: Charlotte Astrup, jurist, og Arne Astrup, professor og overlæge, og børnene Valdemar, Anna Emilie og Carl Johan. Bolig: Nyopført sort træsommerhus på 186 m² med tilhørende stort gæstehus i Tisvilde, Nordsjælland. Stil: Klassisk dansk sommerhus med et mix af moderne interiør og rustikke elementer.
Der er dømt sommerstemning i Charlotte og Arne Astrups sommerhus, der er fuldt af lys og rejseminder. De mange stråhatte, der her bruges som dekorativ udsmykning, er samlet gennem mange år på alverdens destinationer.
Udsigten fra skrænten, der afslutter husets grund. Naturen er hård, kontant og blændende.
Charlotte Astrup har gjort stuen, der ellers er skarpt indrettet, hyggelig med tæpper, plaider og masser af puder i lette sommerfarver. Sofaen er fra Raun, det rå bord fra Rosmosegaard. Plaiden er fra Cozy Living. Puderne med blomsterprint er fra De Fire Årstider og Caravan. Glasvase fra Tine K. Herfra kommer også den store kurv med vattæpper.
Kombinationen af spisebord, stole og lamper i de klassiske omgivelser gør rummet hyggeligt og alligevel topmoderne. Den hvide Hammershøi-vase på bordet er fra Kähler. Midt i rummet hænger en Renoir-hængestol fra Sika design. Spisebordet er fra Rosmosegaard, Louis Ghost-stolene fra Kartell, og lampen fra FLOS. Stentøj og keramik på bordet er fra Tine K.
Feminine, støvede nuancer på tekstiler og tapet skaber ro i soveværelset, der fylder hele 1. sal. Det er et rigtig voksen-refugium med en smuk udsigt til havet. Sengetæppet er fra Broste Copenhagen. Panamahatten på sengen følger stråhatte-temaet til dørs. Lampe fra Tine K. Stribet tapet er fra Farrow and Ball, Tapet-Cafe.

Med lyse og lette møbler på et mørkt gulv bliver udtrykket derimod let, stilfuldt og indbydende. Idéen med et farvet badekar giver en helt særlig stemning i husets store badeværelse. Karret er fra Aquadomo.

Tag havens vilde blomster indendørs. Her på et Bowl-bakkebord fra Mater, hvor markblomster i en vintage-vase fra Royal Copenhagen taler godt sammen med duftlys fra Volupsa.
Tre små ens sofaborde i stedet for et stort fungerer overraskende godt. Her står de tre Bowl-bakkeborde fra Mater foran sofa fra Tine K. Puderne er fra Tapet-Cafe. På bordene står en høj sølvlysestage fra Day Home, en vintagevase fra Royal Copenhagen og et duftlys fra Volupsa.
Familien har ofte gæster på besøg i sommerhuset, og så er der mange mennesker, der skal bespises. Derfor kræver det godt med skabsplads at opbevare kopper, vinglas og tallerkner til alle. Løsningen er et stort vitrineskab.
De mange stråhatte er et godt eksempel på, at en rejsesouvenir kan bliver et gennemgående element i indretningen. Det sortbejdsede køkken fra Kitchen Tailer ligger i den ene længe af stueetagen, hvor man kommer ind. Her bliver der lavet masser af god mad sommeren igennem, blandt andet fra Charlottes mand, Arne Astrups kogebog Ny Nordisk hverdagsmad, som han har lavet sammen med Claus Meyer.
Skab klassisk 20'er-stemning ligesom her på gæstebadeværelset med elementer fra quadomo. Tilbehør er fra Tine K. Lamper er Philippe Starcks Romeo Babe fra Flos.

Mere inspiration? Så se dette nybygget sommerhus ved Liseleje!