Boliggalleri: Nordisk bjælkehytte i Tisvilde
Hybenroser, vejrbleget træ, duften af tjære og et tag, der ligner en blomstermark. Det lille, sorte træhus, der ligger i Tisvilde i Nordsjælland, er indrettet af indretningsfirmaet Othilia Living i en dansk-fransk stil, der understreger den skødesløse sommerhusstemning.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
– I sommerlandet må indretningen gerne være helt anderledes end til daglig, men der er ting som for eksempel køkken, bad og soveværelser, der skal være af en vis kvalitet, mener Othilia Thalund.
Kærlighed til dem der bor der
Indvendigt har hun indrettet huset, der er sommerbolig for en familie på fire, i nordiske og sydlandske noter med en sammensat blanding af gamle og nye ting, der giver en oplevelse af et hus med sjæl, selv om indretningen ikke har mange år på bagen.
– Når man indretter et hus, der skal danne rammen om de dyrebare øjeblikke, som skal nydes, når vi har fri, skal det gøres med følelse og kærlighed til dem, der skal bo der, siger Othilia Thalund, der mener, at indretning handler om at genfortælle husets historie.
I det lette interiør er der blevet arbejdet med kontraster mellem det naturlige træ på væggene og de hvide møbler, og flere steder i huset – som på badeværelset og i lysthuset – er væggene malet kridhvide. Samtidig er det funktionelle i højsædet, og der er tænkt over planløsningen i forhold til at kunne opholde sig i huset i al slags sommervejr.
SE OGSÅ: Sommerhus med træet i fokus
Boliggalleri: Nordisk bjælkehytte i Tisvilde
Hvem: En familie på fire.
Bolig: Et sommerhus i nordsjællandske Tisvilde, der er restaureret og indrettet af Othilia Thalund og hendes firma, Othilia Living.
Den kridhvide sofa er designet af Othilia Thalund og fra Othilia Living, og puderne i den er fra The Apartment og Oliver Gustav. Sofabordet er en antik rejsekuffert af sort lak fra Rosmosegaard. Gulvtæppet er fra Kirsten Fribert, og den lille skammel med Gubi-lampen på er designet af Piet Hein Eek.
De lyse møbler sørger for, at den lette sommerstemning trænger ind i det ellers mørke træhus.
Vælger du at holde den indvendige træbeklædning umalet, er det en god idé at gøre rummet lidt skarpere ved at male dørkarme og vinduespartier hvide. På den måde undgår du, at der går for meget huleboer i den, samtidig med at husets sjæl ikke forsvinder. Køkkenet af røget egetræ er fra Køkkensnedkeren, og lampen over bordet er fra Beau Marche. Det indrammede kunstværk er lavet af Bolette Kiær, og skærebrættet i oliventræ er fra det lokale loppemarked.
Et hus med fladt tag eller lav taghældning er ideelt til et grønt tag, der har flere fordele end det æstetiske. F.eks. aflaster det kloakken ved at optage halvdelen af regnvandet, ligesom det virker isolerende. De fleste grønne tage er beplantet med græs eller stenurter, som hedder sedum på latin, og derfor kaldes de ofte sedumtage.
Den klassiske rispapirslampe giver et blødt lys og understreger soveværelsets hulestemning. Det hvide sengetøj er fra Geismars, og den lille, gråmalede skammel er fra Butik Sophie.
Symmetrien i det lille soveværelse giver ro til øjet. Sengetøjet er fra Geismars, og gulvtæppet mellem sengene er fra Kirsten Fribert.
Det hvidmalede badeværelse, der skiller sig ud fra resten af rummene, giver sommerhuset kant. Det gennemførte look skyldes til dels, at selv bambusrullegardinet er malet hvidt. Gulvet af naturstenen statuario er fra Byens Fliser, og den lille skammel er fra Rosmosegaard.
Mere inspiration?
Se også denne idyllisk gårdejendom i Mols Bjerge