Sommerhus

Boliggalleri: Sommerhus i blålige toner

af Margrethe Vadmand / Foto: Sif Meincke 19.03.2019
Når familien Meincke/Olesen skal slappe af, oplader de Teslaen og kører mod Odsherred. Det lille modul-sommerhus oser af personlighed og kreative løsninger.

Nogle gange går drømme i opfyldelse. For fotograf Sif Meincke kom drømmen om et sommerhus med havudsigt pludselig inden for rækkevidde en dag hun var ude at lufte hunden ved stranden sammen med sin mand, transport- bolig- og bygningsminister Ole Birk Olesen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De havde allerede et hyggeligt sommerhus i området, som de var glade for, men…

- Da jeg så, at der var et gammelt sommerhus til salg i første række ud til Sejrø-bugten, vidste jeg bare, at vi måtte have det. Jeg har altid drømt om at eje et sommerhus direkte ud til havet, for så er kontrasten til vores helårshus i et villakvarter så meget større. Udsigten til vand er for mig lig med afslapning og ro i hovedet, fortæller Sif Meincke, der købte huset ugen efter gåturen.

Alt skulle rives ned

Men før hun kunne smække benene op i solvognen og nyde synet af vandet, skulle det eksisterende sommerhus rives ned og et nyt bygges.

Familien valgte at ”bygge” det nye sommerhus af færdige moduler, som var en nem, måske billigere og helt sikkert hurtigere løsning.

De købte grunden i august og kunne samme år fejre juleaften i ”Hybenhuset,” som huset snart blev døbt, da det er omringet af frodige hybenbuske med specielle, dybsorte hybenbær, som matcher huset.

Sovepladser i alle rum

I selve indretningen prioriterede familien, at sommerhuset først og fremmest er til afslapning.

- Derfor er der sovesteder i hvert rum, så vi kan flade ud hvor som helst. Også foran fjernsynet, fortæller Sif Meincke.

Derfor blev der lavet en alkove i stuen, en hems over spisebordet og en i gæstehuset, en briks i stuen foruden selvfølgelig sofaen og soveværelserne. En udespa på terassen var også en skøn kilde til afslapning især i de kolde vintermåneder, indtil den en dag var væk, tyvstjålet!

- Sommerhuset skal være ren afslapning. Derfor er indretningen enkel og afslapningsmulighederne store. Hjemme i Vanløse lever vi alle fire et hektisk liv med job, skole og sport. Hybenhuset skal være lige det modsatte med ro, og god tid, siger Sif Meincke.

Sommerhuset bliver brugt flittigt hele året, og hun tager ofte sin computer med derop, men får den ikke åbnet. Ole Birk Olesen, derimod, er som minister i princippet altid ”på” og tilgængelig. Alligevel er der en større skillelinje mellem fritid og arbejde i sommerhuset, hvor han oftere lægger mobil og Ipad fra sig og går en tur eller tænder op i grillen. Politik bliver der dog aldrig lukket helt ned for, slet ikke i sommerhuset, hvor der er bedre tid til refleksion og samtale. Parret diskuterer livligt, hvad der sker i samfundet over et glas rødvin på terrassen.

- Vi er ofte enige, men jeg hiver tit i modsat retning for at afprøve et argument og for ikke et være enig, siger Sif Meincke.

Boliggalleri: Sommerhus i blålige toner

Her bor: Sif Meincke, 43 år, fotograf og DIY-ekspert, og Ole Birk Olesen, 44 år, Transport- bolig- og bygningsminister fra Liberal Alliance, samt deres to børn, Frede på 14 år og Bjørn på 11 år.
Bolig: Sommerhus på 100 m2 fra 2011 i Odsherred i Nordvestsjælland.
Stil: Nordisk, moderne og personligt.

Et smukt, hjemmelavet navneskilt i keramik byder velkommen på en meget personlig måde. Hæng bogkasser på væggen og brug dem som konsolbord ude i entréen. Sæt eventuelt låger på nogle af bogkasserne for at gemme rodet væk.

Hvis du har en krog, der er svær at indrette, så lav selv møblet, der passer til. Da vinduet skulle være så stort som muligt, er der kun 40 cm væg – alt for smalt til en sofa. Sif Meincke satte en liste på væggen, fik byggemarkedet til at skære en trapez-formet træplade, satte den på listen og skruede ben på. Hynden er speciel lavet hos Hyndesnedkeren.

Skab små ”øer” i dit hjem med samme farvetone. Skrivebordskrogen er holdt i sort. Bord fra R.O.O.M der lå i det tidligere Daells Varehus, er desværre lukket ned og stolen med lædersæde og –ryg er fra Trip Trap.

Plaiden med motivet giver et grafisk udtryk i stuen. Sofaen fra IKEA.

Køkkenet er fra Ikea. Lamperne er fra PH, spisebordet fra HAY og stolene Arne Jacobsens 'Munkgaardstolen'.

Hjemmelavet sæbeskål. Det var egentlig en fejl. Glasuren ville ikke hæfte på stentøj, så der kom de fine bobler. Sæben er en gave fra guldsmeden Rebekka Notkin. Og håndklædet i havets farver er fra VIIL.

I gæstehytten er der, ligesom i resten af sommerhuset, sat fokus på hygge og funktionalitet. Tapetet på væggen er fra Flügger.

Indret haven med 'rum'. Så der er forskellige muligheder afhængig af, hvor skyggen og solen er de forskellige tider på dagen.

Der er bygget en stor terrasse i forlængelse med sommerhuset, som giver et sammenhængende udtryk om man er ude og indenfor.

MERE INSPIRATION?

Vil du se på flere sommerhuse? Så se dette nybyggede sommerhus ved Liseleje