Terasse med havemøbler og parasol
Sommerhus

Boliggalleri: Sommerhus med naturmaterialer og designklassikere

af Stylesystemet 3.07.2020
Christina Holm og Kim Paulsens sommerhus stod tomt ved overtagelsen, og det gav dem mulighed for at starte fra bunden i deres indretning. Resultatet er blevet et lyst, enkelt og luftigt sommerhjem.

Da Christina Holm og Kim Paulsen overtog sommerhuset i Smidstrup i Nordsjælland, var der ikke noget indbo med, og det sker ret sjældent ved sommerhuskøb, hvor der typisk følger både møbler og et fyldt redskabsskur med i købet.

Men den tidligere ejer havde købt huset på tvangsauktion for at sælge det videre, og i mellemtiden var alt inventar blevet fjernet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det mener parret, dog kun var til deres fordel, for det gav dem muligheden for at starte forfra og indrette sig fuldstændigt, som de selv ville, uden at blive farvet af det, der var der i forvejen.

I dag står sommerhuset lyst med en enkel indretning, der er tro mod den skandinaviske sommerhusstil og præget af hvide vægge, lyst træ, kernelæder og forskellige blå nuancer.

Sommerhus eller kolonihave

Parrets vej til at blive sommerhusejere var lidt tilfældig, og på et tidspunkt så det ud, som om familiens sommerresidens væk fra det travle byliv lige så godt kunne være blevet et kolonihavehus i Vallensbæk i Storkøbenhavn frem for sommerhuset i Smidstrup.

– Vi var til børnefødselsdag og talte med nogle venners venner, som havde en kolonihave, de gerne ville sælge, fortæller Christina Holm.

– Vi tog derud et par gange og fik lov til at være der alene og nyde sol-, sommer-, hus- og havekonceptet. Vi blev lidt overvældede af alt det havearbejde, der skulle udføres i kolonihaven. Og da jeg under vores sidste besøg i haven skulle åbne et stort vindue, faldt det simpelt hen ud af vindueskarmen. Vi følte lidt, det var et tegn, fortæller hun.

SE OGSÅ: Nybygget sommerhus-idyl ved Liseleje

Liv i huset året rundt

I stedet blev Christina Holm og hendes mand inspireret til at kigge efter et sommerhus.

– Sommerhuse ligger i en anden kategori end kolonihavehuse prismæssigt. Til gengæld ville vi kunne bruge det året rundt, siger hun.

På en forårshelligdag, hvor solen bragede ned fra en skyfri himmel, bookede parret hele 10 sommerhusfremvisninger – mest for sjov.

– Vi kom vidt omkring den dag og var både i Dronningmølle, Rågeleje, Udsholt og Smidstrup. Og vi faldt pladask for huset i Smidstrup. Det ligger perfekt.

Boliggalleri: Nordisk sommerhus med naturmaterialer og designklassikere

Sommerhus i Smidstrup

Hvem: Christina Holm, brand project manager på Dansk Arkitektur Center, og Kim Paulsen, client director på designbureauet Kontrapunkt, med deres børn, Billy på syv år og Rita Lou på ét.

Bolig: Sommerhus fra 1973 på 90 m². Smidstrup i Nordsjælland.

Stil: Enkel nordisk stil med fokus på naturlige materialer og designklassikere.

Terasse med havemøbler og parasol

En parasol skærmer ikke bare for solen – den kan også være med til at skabe følelsen af et afgrænset rum på terrassen. Vasen på bakken er en arvesag fra Bornholm, skålen er lavet af keramikeren Gurli Elbækgaard, og kopperne er fra Studio Arhøj. Bilka og Mandalay fører lignende møbler.

Stue med blå sofaer

Kaare Klints Safaristol var blandt de første byg selv-møbler, som kunne samles uden værktøj. Samlingerne på denne type stole er limfri, og konstruktionen af den ekstra stabile slags, der forstærkes, når man sætter sig i stolen.

Lyst køkken med barstole

Den sarte gule farve går igen igennem indretningen og lyser de brune og hvide nuancer lidt op, uden det bliver larmende.

Rustik spisestue

Flet af forskellige slags er meget oppe i tiden, og det er oplagt at mikse forskellige typer – som her, hvor kuvertflettet på Børge Mogensens Folkestolen har fået selskab af rørflettet – eller det franske flet – på den gamle Thonet-stol. Bordet har parret fået af underboerne i København, der havde det tilovers, og lamperne er fra Ikea.

Lyst soveværelse

Lyse tekstiler kombineret med maritime input i form af blåstribede puder er med til at give soveværelset en stemning af badehotel.

Åbent skab med køkkengrej

Et åbent vitrineskab er en god udstillingsbase for forskelligt keramik. Skabet her er fra Bruuns Indretning på Nørrebro i København. Den gamle isspand med kernelæder har Christina Holm arvet fra sin far.

Mere inspiration?

Så se også dette sommerhus med træet i fokus

Sommerhus med træet i fokus