Lejlighed

Boligindretning: En lille lejlighed i byen

af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Iben Ahlberg & Niels Ahlberg 28.05.2014
Foretrækker du en lejlighed midt i byen, hvor du befinder dig lige i hjertet af centrum, må du oftest gå på kompromis med kvadratmeterne. Få tips til boligindretning af en lille lejlighed her!

Drømmen om en lækker lejlighed i byen går ikke altid hånd i hånd med ønsket om at omgive sig med mange kvadratmeter, hvor der er plads til kreativ indretning og idérig leg. En lille lejlighed er oftest lig med praktiske løsninger og et evigt behov for lidt mere plads, så du kan indrette dig med boliglækkerhed fremfor akutte nødløsninger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se, hvordan Thomas Rode-Andersen har indrettet sin lejlighed her!

Men dit behov for at indrette med personlighed og vælge møbler og interiør efter stil og smag kan sagtens opfyldes, selvom du bor i en lille lejlighed. Tænk nyt i din boligindretning og gør brug af de små tips, der får en lille lejlighed til at syne større.

Læs også: Storbybolig, der overrasker

4 tips til en lille lejlighed

Hvide gulve
En lille lejlighed kan syne større med hvide gulve. Fladerne virker større, og rummet får karakter af at være lysere og mere luftigt. Vil du have ekstra smukke hvide gulve i din lille lejlighed, kan du spartle huller i gulvet ud med en træspartelmasse, inden du maler gulvet. Det giver det smukkeste resultat.

Tænk flerfunktionelt i en lille lejlighed
Møbler kan have flere funktioner og tænkes i nye kombinationsmuligheder. Et spisebord kan også fungere som skrivebord, en seng i stuen kan med lækre puder og plaider tjene som et loungemøbel i dagtimerne og kasser og kurve kan bruges til både opbevaring og siddepladser.

Læs også: 5 tips til at opgradere din bolig

Opbevar med praktisk sans
Brug skabe, der går fra gulv til loft, så pladsen udnyttes optimalt, og indsæt gerne ekstra hylder, så spildpladsen minimeres. Bedrollers kan fyldes op og skjules under sengen, mens dine klapstole til gæster kan hænges op på væggen bag en dør.

Brug rummene optimalt
Rummer din lille lejlighed kun to værelser, kan det være svært at indrette med andet for øje end, at alt skal kunne være der. Men ved at rykke sengen ind i stuen, får du et ekstra værelse, som kan bruges til at leje med indretning, og entréen er måske oplagt som kontor eller walk-in closet? En lille lejlighed rummer så mange kombinationsmuligheder, at indretningsprojektet i sig selv kan blive en kreativ hobby.

Har din lille lejlighed store, hvide vægge, så find inspiration til at dekorere den her!