Boligreportage: Christina har ramt det perfekte mix mellem nordisk design og italiensk elegance
Efter 22 år i Italien blev Christina Arnoldi og hendes italienske mand, Luca, enige om at flytte til Danmark i et par år. Mest af alt bare for at prøve idéen af for en tid.
– I begyndelsen var det primært, fordi Luca og jeg gerne ville have, at Oliver skulle opleve den fantastiske frihed, børn og unge har her, at vi begyndte at overveje at bo i Danmark, fortæller Christina Arnoldi.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Med tiden er familien dog blevet så glade for sin tilværelse i Danmark, at de har besluttet sig for at blive boende og i stedet bruge huset på Sicilien som feriested, når vejret i Danmark trods alt bliver for trist.
Netop de to meget forskellige klimaer har haft indflydelse på Christina Arnoldis indretning af villaen nord for København. I Italien er der sol det meste af året, så ifølge Christina Arnoldi behøver indretningen ikke så mange effekter i form af farver eller materialer, som hun føler, den gør heroppe nordpå.
Derfor har det at komme tilbage og bo i Danmark givet Christina Arnoldi lyst til at indrette med andre farver og finde en ny personlig stil, hvor hun bruger douce blå, grønne og grålige nuancer og bløde teksturer tilsat messing.
– Med årene er mit eget udtryk også blevet mere feminint. Da jeg var yngre, var jeg helt personligt klart til det minimalistiske og rene, hvor jeg nu godt kan lide det mere blide og runde udtryk, fortæller Christina Arnoldi.
Kontrasternes kunst
Overordnet set trængte huset til en kærlig hånd, da familien overtog det, men alligevel var der enkelte elementer, der fik lov at overleve. Husets arkitekttegnede 1970’er-køkken var af så fin kvalitet, at Christina Arnoldi med en ny marmorbordplade og nymalede skuffe- og skabsfronter fik køkkenet til at glide naturligt ind i både tidens og sin egen ånd.
Ligesom køkkenet er resten af huset også indrettet med kontraster, der forener det klassiske design med de sydlandske takter. I sit hjem i Italien brugte Christina Arnoldi de danske designeres enkelhed som kontrast til naturens varme og fortættede udtryk.
– Når man arbejder i udlandet, er man stolt af de danske designere og arkitekters formsprog, fortæller Christina Arnoldi.
– Da jeg så kom hjem til Danmark og fik dansk design og arkitektur omkring mig i dagligdagen, kom jeg hurtigt til at længes efter noget lidt anderledes og mere sprælsk.
Derfor har Christina Arnoldi tilføjet flere udenlandske designere til indretningen for at opnå et mere personligt udtryk.
Boligreportage: Nordisk design møder et internationalt perspektiv og blød italiensk elegance
Hvem: Designer og indretningsarkitekt Christina Brangstrup Arnoldi Coffa, der står bag møbelvirksomheden La Famiglia, sammen med sin italienske mand Luca og parrets søn Oliver.
Hvad: Villa på 124 m² bygget i 1920’erne nord for København.
Selv om mange danske designklassikere er tidløse, kan et gammelt betræk godt stikke ud i en moderne indretning. Få dine klassikere til at holde længere ved at få dem ompolstret. Wegnerstolene omkring spisebordet har Christina Arnoldi fået betrukket med grå velour for at matche den øvrige indretning.
En skillevæg blev til en halvvæg og gav kig fra spisestuen til det nyistandsatte køkken. Christina Arnoldi overvejede en løsning, hvor køkken og spisestue blev mere integreret, men ville gerne slippe for at blive distraheret af kokkerodet, når middagen var serveret. Wegners JH 811-stole, der står omkring det speciallavede spisebord, er vintage.
Det er vigtigt med god belysning over køkkenbordet. Et godt tip er at vælge flere små lamper og placere dem ca. 80 cm over bordet med en afstand, der passer med, at lyskeglerne blender sammen. Pendellamperne, der hedder Grasshopper, er designet af Gretha M. Grossman for Gubi.
Køkkenet var et typisk arkitekttegnet 1970’er-køkken i gullig eg, hvor kvaliteten var så fin, at Christina Arnoldi valgte at beholde grundelementerne. Ved at få alle fronter autolakeret i en lys grågrøn farve, skifte bordpladen ud med marmor og tilføje en nedsænket håndvask i messing fik køkkenet en opdatering. Kogeplade og ovn er fra Gaggenau.
Ved at gentage farver, materialer og teksturer har Christina Arnoldi skabt en visuel sammenhæng på tværs af alle rum i huset. Under det store italienske spejl står en puf med blågråt silkebetræk og indlagt messing i træfoden designet af Christina Arnoldi selv.
Hvis du gerne vil holde din indretning minimalistisk og ensfarvet, kan du vælge en lys nuance på væggen og tilsætte elementer i en mørkere nuance. Som her, hvor den blå farve går igen i både det mørkeblå maleri, mønsteret på stolene og den lyseblå vægfarve. Lænestolene med det japanskinspirerede grenmønster er designet og produceret af Gubi, og billedet på væggen er af Lin Utzon.
Vi indretter os tit med mange firkantede møbler, og det kan derfor være en idé at vælge enkelte møbler med runde former. Som her, hvor de to loungestole og spejlet bryder med de lige former i både vinduet, sofaen og gulvtæppet. Spejlet er fra Italien, og sofaen er fra Ilva. De grå loungestole omkring sofabordet er designet af Pierre Paulin og produceret af Gubi.
Lad de små detaljer gå igen rum efter rum for et gennemført udtryk. Her går messingdetaljerne igen i både dørhåndtag, greb og spejl. Spejlet er fra Gubi, puffen er Christina Arnoldis eget design. Dørene til skabene er snedkereret som kopier af de originale skabslåger i den lange mellemgang.
Med et blødt gulvtæppe, der dækker gulvet i soveværelset, kan du skabe samme luksuriøse fornemmelse, som man ellers ser på hotelværelser. Både natbordene og den velourbetrukne bænk for enden af sengen er Christina Arnoldis eget design. Sengelamperne er fra Gubi, og sengen er redt med hvidt sengetøj og sengetæppe fra Geismer og en let lysegrå plaid fra Sociéty.
Brug åbne hylder på badeværelset til at udstille dine yndlingsprodukter, så badeværelset bliver mere personligt. Både fliser, håndvask og armaturer er fra Fired Earth.
Mare inspiration?
Kom indenfor i Mai Andersens villalejlighed i Hellerup, der emmer af lys og ægte farveglæde. Se hele hjemmet her!