Boligreportage

Boligreportage: Murermestervilla med kærlighed for genbrug

af Rikke Larsen / Honning og Flora 14.03.2017
Foto: Tia Borgsmidt.
I et idyllisk område langt ude på landet i Hellesø ligger Helle Høgh og Tore Nilssons murermestervilla fra 1934. Parret har indrettet sig med en personlig stil, der forener designklassikere, loppefund og hjemmelavet kunst.
Da Helle Høgh og Tore Nilsson en dag for ca. 10 år siden var ude og køre en tur, faldt de pladask for murermestervillaen i Hellesø. De har været mange år om at være helt konsekvente med indretningen, fordi de ikke bare har smidt de gamle ting, de ikke kunne lide mere, i en container, da de ryddede op. De har enten solgt tingene eller givet dem videre til genbrug, så andre kunne få glæde af dem. – Jeg kan godt lide tanken om, at ting bliver genbrugt og får nyt liv, siger Helle og fortæller, at bæredygtighed i det hele taget er et gennemgående tema i hendes indretning.

Se Helles økologiske køkkenhave her!

Indret med fokus på bæredygtighed

Hvis du som Helle gerne vil have den bæredygtige tankegang med i indretningen, og du for alvor vil gøre miljøet en tjeneste, er det bedst og billigst at indrette din bolig med brugt interiør. Træmøbler bliver næsten som nye, hvis de får en gang maling eller bliver slebet og lakeret. Gamle sofaer har det dog med at blive bløde og møre, og måske higer du også efter noget nyt bare en gang imellem. I så fald kan du gå efter ting, som er produceret af genanvendte materialer, fx glas, papir, træ eller visse metaller. Eller du kan købe ting, der er lavet af bambus eller rattan, som er naturlige og miljøvenlige materialer, bl.a. fordi de er hurtigtvoksende i naturen. Derudover går de aldrig rigtig af mode!

Læs også: Hun byggede selv sit bæredygtige drømmehus

Forkærlighed for det personlige

For Helle er det utrolig vigtigt at være omgivet af ting, hun kan lide at kigge på.

– Som udgangspunkt vil jeg kun have ting i mit hjem, som for mig er smukke eller har en historie. Også de små ting som fx gulvmåtten og garderobeknagerne. At omgive sig udelukkende med ting, man godt kan lide, er helt fantastisk, fortæller Helle, der har indrettet sig med en blanding af designerting, kunst, loppefund og hjemmelavede kreationer. Mange af tingene har parret sammen fundet på loppemarkeder, på genbyg.dk og i Ikea, og de holder meget af den personlige stil.

Se også: Grøn livvstil i badeværelset

I galleriet kan du se, hvordan Helle og Tore indretter sig bæredygtigt:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.