Lejlighed

Boligreportage: På besøg i herskabslejlighed med unikke detaljer

AF: af Isabella Bülow/Klix Kommunikation / Foto: Ditte Capion
2.10.2020
I herskabslejligheden på Frederiksberg er de originale detaljer intakte, og de store rum er fyldte med danske klassiske designmøbler. Der er dog også plads til de specielle detaljer.

Herskabslejligheden på Frederiksberg var helt nyistandsat, da Mette og Rasmus Klüwer-Brøndgaard overtog den, men parret foretrak de originale detaljer og gik tilbage til dem.

I dag er de store rum fyldt ud med danske møbler af god kvalitet, og farverne er holdt neutrale.

En nedtonet farveskala, godt håndværk og klassiske designermøbler er kendetegnende for indretningen i Mette og Rasmus Klüwer-Brøndgaards herskabslejlighed på Frederiksberg, men her må ting gerne skille sig ud og være unikke.

– Lejlighedens rum er store og lyse, så møblerne skal helst kunne fylde dem ud. Derfor er vi gået efter bastante møbler. Og så må der også gerne være nogle lidt specielle detaljer, fortæller Mette Klüwer-Brøndgaard.

Velovervejet minimalisme

For at skabe et roligt og ryddeligt udtryk i indretningen er der helt bevidst en klar opdeling i voksen- og børnearealer. Hele familien har dog lov til at opholde sig i alle rum, men her er intet overladt til tilfældighederne.

– Alt, hvad der er i lejligheden, bliver brugt, så på den måde er det et meget funktionelt hjem, vi har skabt. Hvert møbel er udvalgt meget nøje, og vi kan godt bruge lang tid på at overveje, om et møbel vil passe ind i indretningen, fortæller Mette Klüwer-Brøndgaard.

SE OGSÅ: Lys og enkel helårsbolig på møn

Boligreportage: På besøg i herskabslejlighed med unikke detaljer

Lys stue med grå sofa

Hvem: Mette Klüwer-Brøndgaard, 36 år, medejer af A Table Story, Rasmus Klüwer-Brøndgaard, 35 år, og deres datter, Emilie Klüwer-Brøndgaard, seks år.

Hvad: Herskabslejlighed på Frederiksberg på 168 m².

Pejs og stol

Stolen i hjørnet af stuen er Flaglinestolen, som Hans J. Wegner designede i 1950. Inspirationen til den fik han en sommerdag ved stranden, hvor han gravede sig ned i sandet og formede en komfortabel siddeplads. Pejsen er importeret fra Grønland.

Marmorsten

Giv et hvidt rum farve med blomster, som nemt kan skiftes ud alt efter humør. Marmorstenen er fra Menu, og vasen er fra Knabstrup Keramik.

Hvidt køkken

BS5 er en væglampe i Mantis-serien, som er designet af Bernard Schottlander i 1951. Dengang var den tiltænkt industrien med sin fleksibilitet, som gør, at lampearmen kan drejes 360 grader.

Spisestue i lyse farver

Giv indretningen et herskabeligt udtryk med høje paneler og stuk. Indretter du dig i lyse toner, kan du give rummene kant med få møbler i mørke farver. Spisebordet er fra Hay, og Y-stolene er designet af Hans J. Wegner.

Minimalistisk gang

Skab blikfang i en hvid, lang gang med et skulpturelt møbel. Stolen er fra Norman Cherner og blev designet i 1958. I 1961 malede Norman Rockwell stolen som en del af maleriet The Artist at Work, og i den forbindelse blev stolen for alvor anerkendt i USA.

Lyst soveværelse

Indret dit soveværelse med et væg til væg-tæppe for at skabe et varmt og hjemligt udtryk. Gulvlampen er fra Flos, mens sengetøj og plaider er fra Geismars.

MERE INSPIRATION?

Se også denne Frederiksberg-villa med en personlig historie

Sponsoreret indhold