Boligreportage - lejlighed Vesterbro Cecilie Cederquist
Lejlighed

Cecilie istandsatte sin farmors Vesterbro-lejlighed: ”Jeg elsker, at flere af de gamle detaljer er bibeholdt”

af Mie K. Stange. Redigeret til web. Foto Nellie Møberg 7.06.2021
Lejligheden på Vesterbro har været i familiens eje, lige så længe Cecilie Cederquist kan huske. Så da hendes farmor flyttede ud, rykkede Cecilie og hendes kæreste ind. I dag er lejligheden istandsat, men pastelfarverne, mønstrene og de nye interiørfund får modspil af minder fra fortiden.

Det lå lidt i kortene, at lejligheden på Vesterbro i København skulle blive Cecilie Cederquist og hendes kæreste, Christians. Lejligheden har nemlig været i familiens eje, lige så længe Cecilie Cederquist kan huske.

– Jeg er kommet her som barn på besøg hos min bedsteforældre, så da min farmor flyttede ud, blev det vores tur til at overtage den, fortæller hun.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lejligheden var bare ikke lige til at flytte ind i, så da parret for cirka tre år siden overtog den, fulgte der en renovering med. Parret ændrede ikke i plantegningerne, men det endte med, at næsten hele lejligheden blev shinet op.

– Selv om vi har renoveret lejligheden, så elsker jeg, at flere af de gamle detaljer som f.eks. ildstedet i køkkenet er bibeholdt – det giver charme og sjæl til alt det nye i lejligheden, siger Cecilie Cederquist.

LÆS OGSÅ: Har du et lille køkken? Så få masser af inspiration til opbevaringsløsninger her

Afdæmpede farver

Cecilie Cederquist holder af en enkel indretning, og derfor er farverne lyse og afstemt i sarte grå, rosa og beige toner. Hun har indrettet med klassisk dansk design, og de douce toner og detaljerne i messing binder indretningen i hjemmet sammen.

– Hver dag bliver jeg eksponeret for en masse nye farver og mønstre i kraft af mit arbejde hos Second Female og Just Female. Jeg elsker farver i mit arbejde, men herhjemme er det vigtigt med rolige omgivelser at slappe af i. Derfor holder jeg mig til afdæmpede nuancer, for der skal være plads til at komme helt ned i gear, forklarer Cecilie Cederquist.

Når hun trænger til lidt farve og hurtige fornyelser, sker det mest med nye puder og plakater, og så er der næsten altid friske blomster i vaserne.

– De sidste par år har vi valgt at investere i klassikere, som vi forhåbentlig aldrig bliver trætte af. Jeg synes, at det er fint at mikse dem med lidt loppefund og ting, der ikke har kostet alt for meget. På den måde føles det lidt mere okay at forny indretningen ofte, siger Cecilie Cederquist.

Hun står for indretningen, men kæresten Christians gamle Bjørn Wiinblad-figur er dog sluppet gennem nåleøjet og har fået en plads i vindueskarmen.

– Figuren betyder meget for Christian, da han har arvet den fra sin far, der vandt den til verdensmesterskaberne i badminton i 1977. Jeg ville aldrig selv have købt den, men selv om den slet ikke er min stil, så synes jeg alligevel, at gamle arvestykker såsom den er med til at give lidt ekstra personlighed og sjæl til vores indretning.

Se, hvordan Josefine forvandlede en anonym lejebolig til et personligt hjem

Boligreportage: På besøg hos Cecilie Cederquist i lejlighed på Vesterbro

Hvem?

Cecilie Cederquist, 31 år, arbejder i Second Female og Just Female, hendes kæreste, Christian Skovgaard, 32 år, sælger i shippingbranchen, og deres datter, Edith på et år.

Hvad?

Lejlighed på 90 m² på Vesterbro i København.

Rundt spisebord i marmor

I køkken-alrummet giver den varme vægfarve en nostalgisk stemning. Spisebordet har parret lavet af ben fra Hay og en marmorplade. 7’er-stolene fra Fritz Hansen er genbrug, som er ombetrukket med læder. Plakat fra Louisiana og pendel fra Gubi. Vase fra H. Skjalm P. og skål fra Studio Arhoj. Lysestagen er et loppefund.

Hvidt køkken i lejlighed

Det nye køkken i den renoverede lejlighed er hvidt og diskret, så det ikke stjæler opmærksomheden fra de gamle detaljer, såsom det charmerende ildsted. Den bærende stolpe er malet i samme farve som væggen i køkken-alrummet.

DIY-vitrineskab

Giv nyt liv til dit gamle vægskab ved at male en skuffe eller bagvæk eller beklæde det med tapet. Keramikken er fra Bornholms keramikfabrik, The Clay Play, Keramik By Miabella og Meyer Lavigne.

Udgang til altan fra lejlighed

I forlængelse af køkkenet ligger altanen, hvorfra parret har kig til en stor grøn baggård og udsigt til byens tage.

Altan på Vesterbro

På altanen skærmer et stråhegn af på naturlig vis. Hynder fra Særlig og puder fra Studio Feder og Aiayu.

LÆS OGSÅ: 9 musthaves til den lille altan

Stue med grå sofa og wegner gyngestol

Stuen er malet i en lys grå nuance og indrettet enkelt med tidløse møbler. Til gengæld har parret leget lidt med farver på puder og plakater. Sofa er fra Bolia, sofabord og bordlampe fra Gubi og gulvtæppe fra Holkenberg Gardiner. Puder fra Aiayu og Studio Feder og plakater fra Bak, Særlig og Stilleben.

Wegner-gyngestol

Giv indretningen sjæl med arvestykker. I hjørnet af stuen står Cecilies farmors Wegner-gyngestol, mens svigerfars Bjørn Wiinblad-figur pynter i vindueskarmen. Lampe fra Gubi og plakat fra Desenio. Kurv fra Lillerød og pude og tæppe fra Aiayu.

Soveværelse med hørgardiner

Soveværelset er ligesom resten af hjemmet indrettet helt enkelt, for her skal batterierne lades op. Sengebord fra Trævarefabrikernes Udsalg, væglampe fra Broste, lysestagen er fra Særlig, stearinlyset er fra Hay, og spejl og vase fra Bak på Gl. Kongevej. Sengetæppe fra Særlig og puder fra Aiayu.

Knagerække med kjoler

Tøj kan sagtens være en del af indretningen. Hæng som her farverigt og mønstret tøj op i de samme farver som resten af hjemmet, så det understreger stilen. Plakaten er fra Hein Studio, og knagerækken er fra H&M Home. Bøjlerne er loppefund.

MERE INSPIRATION? Se villaen her, som også er indrettet med sarte vægfarver og skønne vintagefund