Bolig med praktiske løsninger
Hus

Dobbeltbolig i romantisk landstil

Af Jens Barslund/ Foto: Lars Kaslov 18.02.2015
Det er usædvanligt, når to generationer bor på samme matrikel, men sådan er det med Elin og Stine Gottschalck – mor og datter, der har valgt at bo dør om dør og indrette sig i romantisk landstil.

Da Elin og Stine Gottschalck – mor og datter - købte grunden, lå der et gammelt hus og en lade omgivet af skov. De rev de gamle bygninger ned og ryddede så meget skov, at der blev plads til både beboelsesbygninger, hestestald og folde og en specialanlagt bane til ridespring. Der er mange grunde til, at de to generationer faldt for stedet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De to boliger, der henholdsvis er 260 m² og 180 m², har de to generationer i udgangspunktet tegnet selv, men de har også fået hjælp fra eksperterne.

Inspiration: 25 lamper til boligen - køb dem her!

Tips fra indretningseksperten

Oprindeligt havde familien selv havde tegnet de første skitser til køkkenet, men det var som om, der manglede noget. Familien fik derfor fat i indretningsekspert Jeanne Offersen, som i den grad fik rettet op på mange uhensigtsmæssige arbejdsgange i køkkenet, samtidig med at hun gav dem en masse gode råd og tips. Køkkenet er fra det svenske Kvänum – som familien også havde i deres forrige bopæl - og de syntes, det fungerede godt og kunne lide stilen. Nogle af de ting, der er blevet lagt vægt på, er, at køkkenet skal være praktisk med en god køkkenvask, der er stor nok til, at ovnens bradepander kan komme helt ned i den og blive rengjorte.

Indretning: Få tips til den lille lejlighed i byen

Det er svært ikke at lægge mærke til, at de to huse er meget ens i deres udtryk og stil, men det har sin egen helt naturlige forklaring. Mor og datter har nemlig ikke kun boet sammen det meste af deres liv - de har også arbejdet og haft flere forskellige forretninger sammen. I dag driver Elin Gottschalck en internetbutik med møbler og brugskunst fra blandt andet Nordkina og Tibet.

Snup stilen fra dobbeltboligen

  • Sørg for, at der en en rød tråd igennem hele boligen.
  • Hvidt i hvidt kan være ganske raffineret, men på den lange bane bliver det også lidt kedeligt. Sørg for, at der er kontrast, når du indretter.
  • Pas på, at indretningen ikke bliver for statisk. Byt rundt på ting, og arrangér dem i nye konstellationer.
  • De rum, du bruger meget, skal være praktiske.
  • Tingene behøver på ingen måde at være dyre.

Læs flere boligartikler og meget mere i hvert eneste nummer af Mad & Bolig