octoberdetails_sarah_bojensen_boligreportage_
Hus

Et besøg i Sarahs murermestervilla er som at gå på skattejagt i en vintagebutik

af Kristinna Andreasen. Redigeret til web. Foto Mia Mortensen 8.11.2021
Alt lige fra køkkenskabe og håndvask til sofa og spisebord er genbrugsfunds i Sarah Bojesen og Frederiks Larsens gamle murermestervilla fra 1930’erne. Genbrug er nemlig hjørnestenen i parrets indretning, og de venter gerne længe på, at det helt rette fund dukker op.

Der var en speciel stemning og ro, som Sarah Bojesen og Frederik Larsen havde ledt efter, da murermestervillaen i den lille landsby i Østjylland dukkede op.

– Vi fandt rammerne utroligt charmerende. Her kunne vi se os selv forene dansk hyggelig minimalisme med lidt engelsk cottagestil, som vi begge to var faldet for, da vi var bosat i England, siger Sarah.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Parret har forsøgt at bevare de fleste gamle og originale detaljer. I soveværelset har de beholdt det originale terrazzogulv, selv om flere i familien var skeptiske og opfordrede dem til at banke det op og lægge gulvvarme.

– Det var vigtigt for os at tage højde for husets oprindelige byggestil, som er ret klassisk, siger Sarah og fortsætter:

– Gulvet kommer med en god historie, da soveværelset, som vender ud mod vejen, i sin tid blev brugt til brødudsalg. Og så synes vi helt ærligt, at terrazzo er noget af det smukkeste, der findes. Så selv om det er iskoldt, så får hjemmesko og et uldtæppe lov at opveje ulemperne.

LÆS OGSÅ: Murermestervilla med udsigt over Vejle Fjord

Alt er pre-loved

At bevæge sig rundt i murermestervillaen er som at gå på skattejagt i en vintagebutik. Alt lige fra køkkenskabene og håndvasken på badeværelset til Prostoria-sofaen og Rainer Daumiller-spisebordet er genbrugsfund, som har fået nyt liv i murermestervillaen.

– Genbrug er en meget vigtig del for os, når det kommer til indretning, siger Sarah, der har brugt lang tid på at komme på plads i den gamle villa.

– For mig skaber jagten på noget bestemt yderligere værdi, når det bliver fundet brugt, da jeg oplever, at vi bliver gladere for den pågældende ting. Det har også taget tid at finde ud af, hvordan de pågældende rum fungerer bedst i praksis, og det har krævet lidt ekstra at renovere, sideløbende med at vi har boet i huset og haft to små børn at holde øje med. Men nu er vi godt på plads, siger Sarah.

Boligreportage: På besøg hos Sarah Bojesen

octoberdetails_sarah_bojensen.jpg

Hvem: Sarah Bojesen, 32 år, og Frederik Larsen, 43 år, samt parrets to små børn. Sarah er selvstændig med virksomheden Square Inch Stories, og hun kan følges på @octoberdetails.

Hvad: En murermestervilla på 141 m² fra 1930 i en lille landsby mellem Aarhus og Silkeborg.

octoberdetails_sarah_bojensen_murermestervilla.

Q&A

Hvor shopper du møbler?

- Stort set alt, hvad vi har taget ind i huset af nye møbler, er fundet pre-loved.

Hvad er dit bedste tip til en rolig indretning?

- Jeg fylder rummene med fyldige møbler for at understrege funktionen og for at holde de små rum visuelt ryddelige. Samtidig forsøger jeg at holde mængden af nips til et minimum for at skabe luft omkring de netop store møbler.

Hvad er vigtigt, når du indretter?

- Vi er begge to ret low-key familieorienterede mennesker, hvilket jeg håber, vores indretning afspejler. Det skal være et sted, hvor man har lyst til at være, fordi det føles hyggeligt. Og det er noget, som de små rum og skråvæggene i den grad bidrager til.

LÆS OGSÅ: Josefine forvandlede en anonym lejebolig til et personligt hjem

octoberdetails_sarah_bojensen_entre

I entréen er farvevalget en anelse mørkere end i de resterende rum i murermestervillaen. Opdelingen af væggen med to forskellige gråbrune nuancer komplementerer de mørke detaljer i trappens formsprog. Portrættet ’Pige med perleørering’ af hollandske Johannes Vermeer er fundet brugt. Det lille sidebord har Sarah selv lavet af en rest naturstensfliser.

Vælg en lav reolløsning til display af dit yndlingsinteriør. Her er det interiør med et lettere skulpturelt udtryk og et miks af forskellige materialer, som er gennemgående. De seks billeder fra Backyardstories er med til at komplementere de lige linjer i reolen og træelementerne, som går igen i hele indretningen. Vasen er fra Knabstrup Keramik, bordlampe fra Caprani, æske fra engelske Jo Malone, mens lysestage, metalskål og glaskande er loppefund.

octoberdetails_sarah_bojensen_spisestue_fyrretraesbord

Når du går på genbrugsjagt, så overvej, hvordan du kan tilpasse dine fund til den eksisterende indretning. F.eks. var de mørke taburetter omkring Rainer Daumiller-spisebordet oprindeligt stole med ryglæn, men Sarah syntes, de var for tunge i udtrykket, så hun valgte i stedet at skære ryglænet af og lave dem til taburetter for at skabe mere luft omkring spisepladsen. Lampen over spisebordet er Radiohus-pendlen, som er designet af Vilhelm Lauritzen.

octoberdetails_sarah_bojensen_koekken_invita_ikea_housedoctor_malet_doer.jpg

Mal lofter, vægge og gulv i samme lyse nuance, hvis du har et smalt køkken. Det giver en illusion af mere plads og bidrager til en rolig atmosfære. Højskabet og siden af kaffestationen er ligeledes beklædt med samme materiale for at skabe helhed med uafbrudte flader. Køkkenet fra Invita er købt brugt, grebene fra House Doctor, mens bordplade og sidestykker er fra Ikea.

octoberdetails_sarah_bojensen_koekken_invita_ikea_housedoctor.jpg

Trækøkkenet med profiler er med til at understrege den landlige stil, der præger indretningen. Samtidig er der arbejdet med kontrasterne mellem marmor, træ, keramik og metal, som giver et sammenhængende udtryk. Køkkenet er købt brugt og er fra Invita, grebene er fra House Doctor, og alle bordplader, sidestykker og stænkplader er fra Ikea. Det abstrakte billede er af kunstneren Carsten Beck.

Den store modulsofa i den relativt lille stue understreger funktionen og gør rummet visuelt mere ryddeligt. Tæppet og puden er fra Silkeborg Uldspinderi, mens sofaen er fra Prostoria. Konsolbordet er et gammelt Montana bord med kunst, som Sarah selv har kreeret. Piedestalen er fra House Doctor med en stor og skulpturel lampe fundet brugt.

octoberdetails_sarah_bojensen_trappeopgang_reoler_stilleben

Udnyt små kroge til ekstra opbevaring som her, hvor parret har udnyttet reposen til opbevaring af bøger, og vend evt. bøgerne om for at skabe visuel ro. Den store keramikvase og buste er gaver fra familien, mens keramikskålen er et vintagefund.

octoberdetails_sovevaerelse

I soveværelset er væggene malet i en sart lyseblå nuance, som giver en frisk kontrast til de resterende elementer i rummet. Gardinerne er fra Ikea og sengelinned fra Kongens Sløjd, mens stolen og lampen er genbrugsfund. Lampefoden har fået en opgradering med spraymaling, så den passede bedre ind i parrets indretning.

octoberdetails_sarah_bojensen_badevaerelse_metrofliser.

Et ovenlysvindue i de skrå vægge sikrer, at der kommer masser af lys ned i husets badeværelse, som er indrettet enkelt og afdæmpet i stil med resten af villaen. Vasken på fod er selvfølgelig fundet brugt.

LÆS OGSÅ: 25 badeværelser: Find inspiration til både små og store badeværelser