trævilla
Boligreportage

Feminin og romantisk trævilla

af Jens Barslund 25.03.2015
Foto: Lars Kaslov
Stilen er lys og feminin i denne hyggelige trævilla med tilhørende parkanlæg i miniformat. Selv kommer boligens ejer til at tænke på Karen Blixens Rungstedlund, når hun står i sin stue og kigger ud på alt det grønne. Kom med indenfor!

På en villavej nord for København ligger der adskillige træhuse, men familien Hecquets hus skiller sig alligevel ud, fordi det er holdt i lyse farver, og tager man et kig ind over det fine hvidmalede stakit fra fortovet, er man da heller ikke i tvivl om, hvilken stil huset er præget af. Allerede udefra er den feminine tone stået an så fint.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Trævillaen er opført i 1899 og blev – så vidt vides – bygget som et sommerhus. De nuværende ejere af den smukke villa har siden ladet boligen gennemgå en stilfuld renovering i fin harmoni med husets egen historie. Målet var at gøre huset lyst og imødekommende, og således kom det gamle køkken, som var både nedslidt og utidssvarende, under kærlig behandling, ligesom hele huset fik en ordentlig tur både indvendigt og udvendigt af et par dygtige malere.

FÅ INSPIRATION TIL BOLIG OG HAVE DIREKTE TIL DØREN MED ISABELLAS!

Træhuset har en let, enkel og sommerlig stemning med et strejf af romantik, dog uden at udtrykket bliver for sødt. Derfor finder man heller ingen pyntegenstande uden egentlige funktioner i hjemmet, men hist og pist pynter masser af stearinlys, vaser og kander, som rent faktisk kan bruges til noget.

Et af de særligt skønne steder i trævillaen er den lyse stue med sine store vinduer og udsigten til den skønne parklignende have, som sender tankerne direkte til Karen Blixen og hendes skønne Rungstedlund.

Lad dig inspirere af resten af den romantiske trævilla i galleriet nedenfor: