genvej-til-luksus_christine-delmar.
Hus

Først på TV – nu på Instagram: Tidligere Nybyggerne-deltager, Christine Delmar, viser sin vilde renovering af 70’er villa

Tekst og foto: Tina Brok Hansen. Redigeret til web 24.08.2022
Christine Delmar og Mikkel deltog i Nybyggerne i 2017, men selvom de ikke vandt huset, fik de blod på tanden til at fortsætte renoveringseventyret: Derfor har de nu selv totalrenoveret en 1970'er villa – og resultaltet får os til at tabe kæben.

Christine Delmars køkken er det oprindelige med nye fronter, men bordpladerne af luksuriøst hvidt marmor. I entréen ligner Ikea-hacket en snedkerløsning. Når man selv renoverer, kan der blive råd til ekstra lækre materialer og makeovers, der løfter helheden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et omfattende gør-det-selv projekt

De smukke sildebensparketgulve i Christine Delmar og familiens nyrenoverede 1970’er villa i Aalborg er den lækre udgave i egetræ. Det blev der råd til, fordi Christines kæreste, Mikkel, selv lagde det.

– Da vi overtog huset, vidste vi godt, at vi skulle i gang med lidt renovering, og det er jo netop det, vi synes er sjovt, selv at designe vores nye hjem lige efter vores smag med en masse DIY-projekter. Men hold nu op, det blev lige et mere omfattende projekt, end vi havde forudset, siger Christine.

– Vi opdagede en skade på huset, som betød, at hele husets indre skulle graves ud, og derved blev gulve, vægge og alt fjernet, og vi stod med et helt blankt lærred. Det har været et meget stressende og dyrt projekt, men så kunne vi til gengæld helt selv designe husets grundplan, siger hun.

Vovede valg

Heldigvis er parret ikke bange for selv at tage fat. Mikkel og Christine er et godt team, hvilket de beviste, da de deltog i TV 2’s serie “Nybyggerne” i 2017.

– Men da vi ikke rendte af med sejren, fandt vi huset her. Først nu på fjerdeåret er det meste endelig på plads, og vi er meget glade og stolte af resultatet. Vi har indimellem taget nogle lidt vovede valg i vores renovering, hvor man har med i baghovedet, at de måske ikke falder i alles smag, hvis vi en dag skal sælge. Men vi regner da med, at vi skal bo her længe, og jeg er så glad for vores valg, siger Christine.

– Mit yndlingsrum er det lille badeværelse med stor personlighed. Her har vi valgt en ret speciel terrazzoklinke med en blå nist til gulvet, som også går igen i vores entre. Derudover har vi fået lavet en marmorvask af overskydende fliser fra det store badeværelse, som virkelig klæder vores messingarmaturer, fortæller hun, som løbende finder på nye projekter.

Det senest er en indbygget reol på hele stuens endevæg ligesom det Ikea-hack, parret har på kontoret, med Ikea-skabe nederst og hjemmebyggede hylder af MDF-plade hele vejen op til loftet.

– Den vil både give noget hygge til stuen og opbevaringsplads, siger Christine.

Hele processen er blevet filmet og lagt på Instagram, så hendes følgere kan se med.

– I vores entré har vi færdiggjort indbyggede skabe med integreret siddeplads også som Ikea-hack, og som sidste finish har endevæggen fået et skønt tapet med plantemotiv.

Fra Nybyggerne til renovering af 70'er hus

Christine Delmar var med i Nybyggerne på TV 2 sæson 2017. I dag blogger hun på christinedelmar.dk, når hun ikke renoverer sit hjem i Aalborg. Se mere på @christinedelmar

Gør som Christine Delmar:

koekken-oe-vitrine-lavendel-lilla_lampe

Idé 1: Opgradér i køkkenet

Parrets køkken er det originale fra Ikea, hvor lågerne er skiftet ud med nye, og selve rummet har fået ny grundplan. Til gengæld er fladerne opgraderet med italienske marmor, så opgraderingen samlet set er luksuriøs uden at vælte budgettet

entre_indbygget-skab_med-beank_stribet-pude

Idé 2: Indbygget bænk og garderobe

Byg et entrémøbel med højskabe af Ikeas Metod-system med indbygget plads til at sidde og snøre skoene. Beklæd glatte skabslåger med lister, før de bliver malet. Farven hedder “Childhood Memory” fra Dyrup. Hynden er betrukket med det solide hestedækken-uldstof og giver en reference til 1970´erne. Puden i samme stof er FDB møbler.

lampe_bouchle_sofabord-i-mamor-sofa

Idé 3: Brug dine rester

Sofabordet er upcyclet med restfliser fra badeværelset. Du kan selv designe dit stenbord ved at genbruge rester fra andre dele af hjemmets renovering eller købe billige fliser i et byggemarked. Visse genbrugsstationer er også begyndt at sætte fliser til side, som man må tage med hjem. Bordet her er designet af Wabi Sabi Nordic.

groent-badevaerelse-messing-armatur-terrazzo-moderne_marmor_spejl.

Idé 4: Hjemmelavet vask af fliser

Lav en kasse rundt om vasken af marmorfliser eller andre sten i overskud ved at lime kanterne sammen og underlime en almindelig vask. Få hjælp til at skære hul i den øverste sten. Hæng kraftige hyldeknægte på væggen, og lad kassens overside hvile på dem.

skrivebord_indbygget_reol_bogreol_sildeben

Idé 5: Ekstra skrivebord

Christine Delmar har fået plads til både et skrivebord og et hul til gæsteseng, når bordet er klappet op i den hjemmebyggede reol. Reol-hacket er lavet af Ikeas Metod-vægskabe og Veddinge-låger, som har fået påsat almuelister. Oven på skabene har hun bygget reolen med 24 rum af MDF-plader. Til sidst er møblet malet i samme farve.