Boligreportage

Frida Kahlo-stemning på Samsø

af Annette Riis-Carstensen 25.08.2009
Foto: Per Wadskjær
Anita Strarups lille bondehus er den rene idyl. Skabt af rene, hvide vægge og et væld af farver, der leder tankerne hen på den mexicanske maler Frida Kahlo. Omkring huset vælter blomster og grønne planter op af jorden. Her kan man tale om grønne fingre

I Besser på Samsø ligger et lille hvidmalet bondehus fra 1870 med sort bindingsværk og rødt tegltag, omgivet af den skønneste grønne og frodige have. Langs huset står krukker, baljer og spande, fyldt med farvesprudlende blomster og saftige planter.

LUKSUSBOHEME MED ET STREJF AF NORDEN

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Anita Strarups lille byhus på Samsø er fyldt med liv - både ude og inde. De hvidmalede rum er fyldt med glade, stærke farver, der i den grad skaber stemning og varme. Selv stearinlysene stråler i alskens kulører! Mønstrede og stærkt farvede tæpper pynter på gulvene, og den enkle hvide sofa er fyldt med pink, orange og limefarvede puder. Det kan lyde voldsomt, men virker ikke på nogen måde anmassende eller for meget. Det er livsbekræftende, meget personligt, og så er det gennemført.

  • Lyse og lette rum.
  • Masser af farveklatter i form af blandt andet puder, plaider, tæpper og blomster.
  • Et miks af loppefund og gedigne Ikea-møbler.
  • Personlige og spændende køb og fund fra ind- og udland.

Farvestrålende hus - og ejer
Husets ejer er lige så sprudlende som sine blomster. Hun ligner en eksotisk sommerfugl med sit røde hår og de løse og lette gevandter, der lyser i alle regnbuens farver. Og indretningen i det lille bondehus er lige så eksotisk som sin ejer. Vægge og lofter er hvidmalede, gulvene er af lyst træ og møblerne af flet. Det hele er lyst, luftigt og let, og overalt stråler puder, plaider, gulvtæpper og nips i stærke og varme farver og fylder det gamle nyrenoverede hus med liv og glæde.

Kritisk tilstandsrapport
Anita Strarup, der er tandlæge og til daglig bor og arbejder i København, er en modig kvinde: Hun købte nemlig huset for tre år siden mod alles anbefalinger. Det var et smukt, gammelt byhus - men! Tilstandsrapporten var stemplet K1 og K2, hvilket burde få alle advarselslamper til at blinke. Men ikke Anitas! Hun ville bare have det hus, og det fik hun så. Selve renoveringen tog ganske vist to år, men man må sige, at hendes stædighed og mod har gjort alle advarsler til skamme. Huset er blevet til en oase, fyldt med fine detaljer, sjove loppefund fra ind- og udland og dejlige hyggehjørner. Det er et hjem med stil. Anitas stil: Modig, anderledes, indbydende og meget smuk.