Hus

Her bor kunstelskeren

af Mai Knauer Foto: Stine Heilmann 14.09.2012
Kig indenfor i en smuk villa, hvor praktisk og stilfuldt går hånd i hånd.

Den 145 m2 bevaringsværdige villa fra 1928 er præget af en blanding af funktionelle møbler og inspirerende kunst på væggene. Hjemmet her skal nemlig holde til at blive brugt af familiens 4 børn og en stor hund, og derfor skal der både skal være plads til Ikea -møbler og eksklusive klassikere som Barcelona-stolen i den rummelige og lyse villa.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Ryd op i dit rod!

Plads og lys
For at skabe den rummelighed, som familien har brug for, er der lavet kip med frilagte bjælker og ovenlys, der både giver masser lys og giver en følelse af råhed, der giver et godt modspil til familiens samlings kunstværker.

Kunst og personlighed
Villaens ejere er store kunstelskere, og kigger man rundt i boligen, oplever man en afbalanceret blanding af dyre værker og personlige fotocollager af familiens børn ved spisebordet i køkkenet. Allerede når man træder ind i villaens entré, bydes man velkommen af den afdøde danske maler Ricard Mortensens malerier på væggen langs trappen til 1. sal. Stuen er præget den nyere generation af danske kunstnere. Her hænger Jacob Stangerups tegninger over arbejdsbordet og badeværelset prydes af en maske lavet af Michael Kvium. Over sofaen pynter et knaldgult maleri af Cathrine Raben Davidsen.

Boliggalleri: Østen møder skandinavisk design

5 tips til boligen
Er du vild med boligen her? Så stjæl 5 af familens idéer til indretning.

  1. Vær ikke bange for at blande kunst! Egne kollager, billeder og børnenes tegninger går fint i spænd med dyr kunst - og sørger for en personlig indretning.
  2. Sørg for godt lys, gerne naturligt. Det er synd, hvis man ikke kan se kunsten.
  3. Hold en farvemæssig rød tråd i indretningen, og liv op med enkelte farverige deltager som sjove lamper, kunstværker og puder.
  4. Eksperimentér med mønstret tapet på en enkelt væg.
  5. Investér i klassiske møbler, og suplér med billigere tilbehør, som nemt kan skiftes ud efter årstid, behov og humør!

Læs mere: 9 interessante idéer til soveværelset