Boligreportage: Et harmonisk mix af skandinavisk stil med japanske tradistioner
Lejlighed

Hvis du holder af den nordiske stil, vil du elske Anna Cecilies smukke lejlighed

af Pia Olsen/Living Stories Foto Anitta Behrendt 21.01.2021
At man nemt kan blande en harmonisk, skandinavisk stil med japanske traditioner er denne lejlighed i Aarhus et klart bevis på. Se hele hjemmet herunder!

Lyst træ og klassisk design er et par af kodeordene for indretningen hos Anna Cecilie Philipp og Jacob Bergholdt Nygaard. I dets lejlighed på 3. sal i Aarhus har parret primært indrettet sig med naturlige materialer såsom flet, hør og papir og ikke mindst de lyse træsorter eg og fyr. Parret har forsøgt at indrette en rolig og harmonisk base på baggrund af en forkærlighed for det nordiske.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Egentlig begyndte det med, at vi købte en Poul M. Volther-stol i eg, og så kørte det derfra. Vi kan godt lide at holde os til få træsorter, da det skaber sammenhæng i vores hjem, siger Anna Cecilie Philipp, som også har indrettet med andre danske designklassikere.

– Ordet skandinavisk beskriver vores stil rigtig fint. Jeg er opvokset med dansk design, som har en renhed og enkelhed, som jeg finder æstetisk lækkert. De karakteristika gør, at dansk design spiller sammen, hvad enten det er en Poul Volther-stol eller en lampe fra Le Klint, fortæller Anna Cecilie Philipp.

SE OGSÅ: Moderne herkabslejlighed med en gammel sjæl

Japanske detaljer

Når parret en sjælden gang vælger noget andet end skandinavisk design, er det ting, der på én gang kommer langvejsfra og ligger tæt på dansk design. Enkelte, velplacerede japanske ting har nemlig fundet vej til Aarhus og ind ad hoveddøren på 3. sal. Ud over lamper i rispapir og en samling af japansk keramik har parret senest investeret i en dobbeltseng inspirereret af de japanske futonsenge.

– Det japanske design er lidt lettere end det danske, men begge designtraditioner har funktionaliteten og kvalitetshåndværket til fælles. Derudover har de samme portion æstetik i deres udførelse. Og så er det ikke en ny kombination. Selv Arne Jacobsen lod sig inspirere af japansk design og kultur, fortæller Anna Cecilie Philipp.

Klassikerne bliver

Parret har valgt neutrale farver af hvid, beige og blå med enkelte sorte møbler til den dansk-japanske designkombi.

– Vi har erfaret, at vi skiller os hurtigere af med farverige ting. Vi har før haft både et sæt orange sengetøj og en turkis stol, men vi blev hurtigt trætte af dem. Vi har også engang haft en blå væg, men det fungerer bare ikke for os med markante farver. Det gør til gengæld de lyse nordiske nuancer, som vi finder ro i, forklarer Anna Cecilie Philipp, der hellere fornyer ved at skifte kunstplakater ud eller købe blomster end ved at købe nye møbler.

Boligreportage: Et harmonisk mix af skandinavisk stil og japanske traditioner

Hvem: Anna Cecilie Philipp, 24 år, studerer designkultur, og Jacob Bergholdt Nygaard, 25 år, junior-underwriter hos Protector Forsikring.
Hvad: Lejlighed på 82 m² i Aarhus.

Har du basiselementerne i orden, såsom en simpel reol, en designstol og en klassisk lampe, kan du nemt skifte stil ved hjælp af boligens tilbehør, uanset hvilke strømninger du p.t. er inspireret af. Reolerne er fra Montana, en stol designet af Poul M. Volther og en gulvlampe fra Le Klint. Billedet er af Matisse. Spaltekanden blev tegnet i 1932 og produceres nu af Spring Copenhagen.

Malerier og plakater hænger typisk lodret, men prøv at vende dem vandret, hvis motivet tillader det. Det er en nem fornyelse med stor effekt. Over reolerne fra Montana hænger en plakat af Matisse. Spaltekanden er designet af Eva Stæhr Nielsen for Saxbo. Bogstativ fra Taschen.

Stramme former og kolde materialer på interiøret kan have en god effekt, hvis du bor meget nordisk og ønsker en smule kant. Krystalskålen er vintage, og kanden fra Stelton. Printet er af Matisse.

Hold dig til få træsorter, hvis du kan lide at indrette med træ, men gerne vil opnå en harmonisk atmosfære. En knagerække eller reol er nok til at understrege stilen, men sæt dem også gerne sammen. Reolen er fra String, skamlen er fra Ikea, og knagerækken er fra Hübsch.

Hvis du vil lave et roligt stilleben, så saml ting i samme farve, som her hvide genstande. Træskabet er et arvestykke. Den store vase med hortensia er fra Lyngby Porcelæn, glasvasen er fra Hay, og bordlampen i rispapir er fra Ikea. Væglampen er fra en genbrugsbutik.

Sort er oplagt at sætte sammen med træ, da farven er helt neutral og derfor både understøtter det naturlige materiale og giver kontrast, så indretningen ikke flyder ud. Spisebordet er et loppefund, mens 7'er-stolene er fra Fritz Hansen og J67-stolen fra FDB Møbler. Over en pendel fra Le Klint. I baggrunden en magasinholder fra Kvickly.

Lædersofaer kan virke hårde i indretningen, men du kan bløde udtrykket op ved hjælp af hørpuder, bløde plaider og naturlige farver. Sofa fra Stouby Furniture, tæppe fra Hay Vintage og sofabord fra Please Wait to be Seated. Plakater fra Stilleben, puder fra Aiayu og plaid fra La Sall. Lysestager fra Hein Studio og pendel fra Le Klint.

Navnet futon er en sammentrækning af fu og ton, der på japansk betyder dunhammer og klump. Selv om vi også kalder lave senge for futoner, dækker beskrivelsen egentlig om madrassen. Sengen er fra Karup Design, gulvtæppet fra Søstrene Grene, og bænken fra FDB Møbler. Puder fra Aiayu, Hay og H&M Home.

Luftige gardiner, lyse nuancer og krøllet sengetøj giver sommerlige fornemmelser året rundt. Gardiner er fra Ikea, Arne Jacobsen-vækkeur er fra Rosendahl, sengetøj fra Juna, pudetræk i front fra Aiayu og stribet pude fra Hay. De to bagerste puder er fra H&M Home.

Er pladsen trang, kan en reol med indbygget bordplade være en smart løsning til både opbevaring og arbejdsplads. Reolsystemet er fra String. De florlette gardiner er fra Ikea. Sengetøj fra Juna, og rispapirlampe fra Hay.

Mere inspiration?

Hvert møbel er i fokus hos smykkedesigner Louise Billgren. De naturlige materialer går igen i både arvestykker og udvalgt klassisk design for at skabe et rent og simpelt udtryk i lejligheden på kvisten. Se hele boligen her!