Sådan laver du juleand med kartoffelterninger, tyttebær og kastanje-puré
Tænd ovnen på 160°. Fjern overflødigt fedt ved gumpen på anden. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt.
Skyl æblerne og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde, abrikoser, svesker, timian-kviste, hvidløg og tyttebær.
Læg anden med ryggen opad på en ovnrist over en bradepande. Sæt anden midt i ovnen og lad den stege i 50 min.
Vend derefter anden, så brystet vender opad. Hæld andefedtet fra bradepanden over i en skål, og dryp anden med noget af fedtet. Hæld 2 dl vand i bradepanden og steg anden i yderligere 70-80 min.
Efterbrun evt. ved 225° i 5-6 min. - pensl så først anden med lidt mere af andefedtet og hold øje med, at den ikke bliver brændt.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Kastanjepuré:
Opvarm ved meget svag varme kastanjepureen i en lille gryde sammen med mælken. Rør hele tiden i gryden.
Sprøde kartoffelterninger:
Skræl bagekartoflerne og skær dem i fine terninger.
Læg kar-toffelterningerne på bagepapir på en bageplade.
Dryp med olien og drys med havsalt.
Steg dem ved 200° i 30 min. til de er sprøde og gyldne.
Frisk rødkålssalat:
Snit rødkålen fint og hæld den i en skål. Skær rødløget i papirtynde både.
Nip bladene af mynten og den bredbladede persille og bland løg og urter i salaten.
Tag bladene fra julesalaten og placer dem hele vejen rundt i kanten af skålen.
Pres appelsinen og bland saften med valnøddeolien.
Knus rosa peber i en morter og tilsæt til dressingen.
Smag til med havsalt og dryp dressingen ud over salaten.