Boligreportage

Kreativt genbrugshjem

Tekst og 12.03.2015
foto: Jytte Boch
Kom med indenfor i et hjem, hvor hus og gæstehus er indrettet med masser af antikviteter og genbrugs- og loppefund i den skønneste countrystil.

Der er en ingen tvivl om, at Anette Krogh Pedersens store passion er indretning og kreative opstillinger. Noget, hun heldigvis kan få afløb for igennem alle sine idéer i huset og haven. Hun er fantastisk til at genbruge gamle arvestykker, møbler og loppefund på nye overraskende måder, og hun smider aldrig sine gamle ting ud, for de kan altid bruges et eller andet sted i huset eller haven. Hun bor på landet sammen med sin mand John, og sammen udgør de et glimrende gør det selv-team og har altid gang i nye projekter. Anette designer, sliber og maler, mens John er den kvalitetsbevidste håndværker, der snedkererer og bygger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan rengør du dit køleskab

I indretningen af huset bruger Anette sjældent rene, hvide farver, der nemt kan virke for kolde. Hun er mest til varme nuancer, så derfor har hun malet de fleste møbler cremefarvede, så de harmonerer indbyrdes, selvom de er fra forskellige perioder. Det giver plads til farver i pynt og dekorationer, der præsenterer sig smukkere, når omgivelserne er rolige og ikke ”blander sig”. Og hun holder meget af at ændre på arrangementerne.

Især ved forårstid, hvor der kan hentes grene ind til drivning, bliver både hus og have fyldt med forårsinspiration fra haven i form af løgplanter, hornvioler og stedmoderblomster.

Få mere inspiration til boligen og haven i hvert nummer af ISABELLAS

Anette og John har sammen bygget flere udhuse og pavilloner i haven, primært af genbrugsmaterialer. For nogle år siden gik de fx med planer om at lave en lille pavillon i skoven, hvor der skulle komme lys ind fra alle fire verdenshjørner. Nogle af naboerne hørte om projektet og havde tre gamle vinduer stående og en glasdør, som de lige ville høre, om Anette og John kunne bruge. Og så var grunden lagt til Skovpavillonen, som er blevet et af Anettes foretrukne steder om aftenen.

Læs mere: Byg et skrivebord af æblekasser

Sådan får du stilen

  • Mal ikke dine vægge kridhvide, men i varmere nuancer som fx creme.
  • Træmøbler malet i lyse farver er derimod et must!
  • Arrangér blomster i alt fra smukke, gamle flasker og zinkpotter og -baljer til gamle fuglebure og osteklokker af glas.
  • Vær ikke bange for at bruge gamle materialer, når du skal bygge noget, og kig gerne efter vinduesrammer, døre og greb, når du er på loppemarked.

Se billederne af de smukke stuer og Annettes kreative opstillinger i galleriet herunder.