jasmin_gabay_boligreportage
Lejlighed

Sanger og influencer Jasmin Gabay: ”Mit hjem skal gøre mig glad”

af Mette Helena Rasmussen. Redigeret til web. Foto Tia Borgsmidt 15.11.2021
Drømmen om fantastiske 160 m² og en perfekt work-life-balance blev takket være en fugtskade til en historie om et mellemstop i en lille lejebolig for Jasmin Gabay og hendes familie. Men et midlertidigt stop i en lejelejlighed er ingen hindring for at indrette et personligt hjem fyldt med farver.

Jasmin Gabay og kæresten Niclas Bardelin havde længe ledt efter en lejebolig i København på forskellige portaler, da de faldt over en ældre annonce på dba.dk for en kombineret lejebolig og erhvervslejemål. Parret er begge musikere, og tanken om en lejlighed med plads til musikstudie og kontor til en rimelig leje i indre by vækkede straks deres interesse. Men der var hverken en mail eller et telefonnummer, de kunne kontakte, og annoncen virkede også næsten for god til at være sand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jasmin satte sig derfor for at opspore udlejeren.

– Jeg ville bare lykkes med at få fat i den lejlighed. Vi kunne jo se, at den stod tom – og bare kaldte på os, fortæller hun, der også fik engageret sin svigermor i jagten på drømmeboligen.

Ved fælles indsats sporede Niclas’ mor og Jasmin sig frem til et advokatkontor, der administrerede matrikelnummeret på butikken i stueetagen, og ad den vej fandt hun endeligt frem til udlejeren.

– Ejeren var også helt overrasket, da jeg ringede. Han kunne ikke forstå, der ikke havde været nogen interesserede i alle de måneder. Men jeg kunne jo også fortælle ham, at det åbenbart kun var de oprigtigt interesserede, der lykkedes med at stalke sig frem til rette ejermand, griner Jasmin, der i løbet af tre dage blev præmieret med en lejekontrakt og overtog nøglerne til det 160 m² store lejemål med det samme.

– Vi var fuldstændig lykkelige og følte, vi havde skudt papegøjen. Nu skulle vi bare i gang med at fyre farver af og gøre det til vores sted.

LÆS OGSÅ: Smuk lejlighed fyldt med farveinspiration

Pangfarver uden farveprøve

Lejligheden i indre by blev Jasmin og Niclas’ nye fælles hjem. Og de gik straks i gang med at forvandle boligen med maling og tekstiler. Jasmin Gabay har et helt særligt forhold til farver, og alt, hvad hun omgiver sig med, sprudler af kulør. Også hendes bolig.

– Jeg er ikke så meget til farveprøver, så nogle gange bliver det lidt vildt. Jeg bliver så glad af pangfarver og har nok en ret legende tilgang til indretning. Jeg bor, som jeg klæder mig, siger Jasmin.

Lykken skulle vise sig at være kort. Maleren opdagede en vandskade i den ene del af lejligheden, og det viste sig, at resten af lejligheden ikke kunne tages i brug. Drømmeboligen på 160 m² blev derfor skiftet ud med den halve plads, da familien fandt en anden lejlighed på 80 m², hvor Jasmin og Niclas måtte optimere pladsen med opbevaringsløsninger og skabe i alle værelser.

Ud over selve møblementet har alt i lejligheden fået et touch af Jasmins farveglæde. Loftet, gulvene, panelerne, væggene, skabene og selv de gamle spisebordsstole, som Niclas og Jasmin har arvet, er blevet malet, og i vinduerne har parret hængt lange gardiner i kontrastfarver fra Gardinmageren. Jasmin og Niclas har desuden sat et nyt Illopa-køkken op, og også det er i en varm okkergul farve.

– Mit hjem skal gøre mig glad. F.eks. har jeg en Murano-glaslampe, der ligner et bolsje, og den pendel gør mig total lykkelig, hver gang jeg ser den. Mange af mine ting er billige loppefund og møbler, vi har arvet. Og alt det, jeg har arvet, skal holde for evigt – men farver kan jeg skifte tusind gange. For mig er farver ikke så seriøst – det er bare indretning, siger Jasmin.

LÆS OGSÅ: Josefine forvandlede en anonym lejebolig til et personligt hjem

Drømmer om landliv

Hjemmet her er dog en mellemstation, og det ved de godt. Parret drømmer nemlig om at finde et nyt hjem, der kan rumme dem alle fire og et musikstudie, og det må gerne ligge på landet denne gang.

– Jeg boede i K, inden jeg fik børn, og jeg troede, det betød alt for mig at bo i byen, tæt på arbejde, veninder, caféer, parker, job og Niclas’ arbejde. Nu kan jeg godt se, at vores liv ikke er til det, og det er ikke den her work-life-balance, jeg ønsker mig. Vi drømmer om nye ting og mere plads. F.eks. at kunne lukke ungerne ud i en have og være tættere på min mor. Folk må gerne skrive, hvis de har et billigt hus til salg i provinsen. SHAPE \* MERGEFORMAT

Boligreportage: På besøg hos Jasmin Gabay

jasmin_gabay_murano_glaspendel_bolsjestribet

Hvem: Jasmin Gabay, sanger og influencer, 33 år. Niclas Bardelin, musiker, 31 år. Jonatan, fem år, og siden hen sønnen Elias.

Hvad: Treværelses lejelejlighed på 80 m² fra ca. 1700 i indre København.

Q&A

Hvad er din yndlingscafé i København?

- Taxa på Nørrebro.

Hvordan ser en perfekt fridag ud for dig?

- Tidligt op og træne, morgenmad med familien, måske en tur i en park eller en dukkert i havnen, ungerne til mormor og så ud at spise med veninder eller kæreste.

Hvor tager du hen, når du skal slappe af?

- I sommerhus eller i spa.

Hvor finder du de bedste loppemarkeder og genbrugsbutikker?

- Helt klart i provinsen.

jasmin-gabay_gult_koekken_klinkebordplade

De cremefarvede nuancer går igen flere steder i hjemmet. Blandt andet i Jasmin og Niclas’ nye køkken fra Ilopa Studio. Grebene er fra retrovilla.dk.

jasmin_gabay_service_lyngby_porcelaen

Jasmin elsker loppemarkeder og har fundet meget af sin service brugt. Andet er fra Holmegaard og Lyngby Porcelæn, og noget af keramikken har hendes far lavet.

jasmin_gabay_spiseplads_blaat_spisebord_murano_pendel.j

En nem måde at få forskellige møbler til at passe sammen er at male dem i samme farve. Loftet er malet med farvekode Flutex 2 S-1332 og gulvet med PU-gulvmaling i farven Early bird IN-780. Lampen er fra Særligt Samlet, spisebordet er fra Daily Furniture, og spisebordsstolene er arvet. Halvdelen er fra Jasmins oldemor, og den anden er fra Niclas mormor. De er betrukket med stof fra Kvadrat.

jasmin_gabay_papirsblomster_pink.

Holder du af farver, men vil holde de store flader lyse, kan du nøjes med at male karmene i en pasteltone. Panelerne er malet med Interiør 50-2335 fra Flügger, og papirblomsterne er fra _acrepe.

jasmin_gabay_sovevaerelse_mintgroennevaegge_gule_gardiner.jpg

I hvert rum leger Jasmin med farvekontraster, der fremhæver begge nuancer. Pantella-lampen er arvet. Gardinerne er fra Gardinmageren.

LÆS OGSÅ: Gardin-guide: 4 gyldne råd til at vælge de rette gardiner

asmin_gabay_lilla_sovevaerelse_patchwork

I stuen har Jasmin og Niclas indrettet et soveværelse. Skabene er fra IKEA, og de er malet i samme lilla nuance som resten af rummet. Sengetæppet er et patchworktæppe fra Jasmins mors kusine, og stolen er fra Sofacompany.

jasmin_gabay_stuer_en_suite.

Er pladsen trang, er det ekstra vigtigt at tænke i opbevaring, så rodet ikke kommer til at fylde både fysisk og mentalt. De okkerfarvede skab er fra Ikea med greb fra discosupport.dk.

jasmin_gabay_sovevaerelse_orange_gardiner

De orange gardiner fra Gardinmageren går helt fra loftet til gulvet. Ved at vælge gennemsigtigt stof slipper lyset ind trods den mørke farve. På den anden side er der kig til baghuset, der skulle have været parrets musikstudie og kontorer. Murano-bordlampen er fra Særligt Samlet, og den lille taburet er fra Wild Studio.

jasmin_gabay_stearinlys

Et stilleben kan godt bestå kun at f.eks. lysestager eller vaser. Stearinlysene er fra @louises.lys, og stagerne er fra Remix by Sofie.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du dit hjem med farver