Boligreportage

Sommerhusstemning året rundt

af Lone Monna 23.06.2016
Foto: Camilla Hey
Nord for København bor Lone og Erling Jebe i en perle af et mindre hus. Indenfor er huset holdt hvidt i hvidt med romantiske detaljer og enkelte mørke kontraster. Udenfor ligger en skøn have med flere terrasser, der giver mulighed for at nyde solen dagen lang.
For mere end 30 år siden flyttede Lone og Erling ind i deres hus på bare 100 m². Dengang så det meget anderledes ud end i dag. Farverne, indretningen og haven er blevet fornyet siden da. Det er for det meste Lone, der finder på alle idéerne til indretningen, og Erling, der hjælper med at få dem ført ud i livet.

Hvide gulve med kontraster

Det var held i uheld, da en vandskade forrige sommer banede vejen for Lones drøm om at få hvidmalede gulve i hele huset. Selve fornyelsen var lige i øjet, men alligevel blev det lidt for hvidt til hendes smag. Hun besluttede derfor at få nogle mørke kontraster ind i huset til at bryde alt det hvide. Det er bl.a. blevet til sort- og hvidstribede gulvtæpper, sorte puder, mørke billedrammer, et sort sofabord og en sort stol. Det samlede udtryk i huset er dog stadigvæk lyst og romantisk. Læs også: Stråtækt idyl med vintage og historie

Ting med sjæl og historie

Inspirationen til hjemmets indretning finder Lone ved at læse forskellige bolig- og livsstilsmagasiner, men det er sjældent, hun køber lige netop de ting, de viser. I stedet lader hun fantasien råde og falder måske over nogle ting i samme stil. − Jeg har altid været til den romantiske stil, og når jeg falder over noget, som jeg godt kan lide, køber jeg det som regel. Om det så er nyt eller brugt, betyder ikke så meget − ej heller om det er en mærkevare. Det betyder mere for mig, at tingene siger mig noget, og så kan jeg kan godt lide, at de har en historie.

Masser af hjerterum

Selvom børnene for længst er flyttet hjemmefra og selv har stiftet familie, er der langtfra stille hjemme hos Lone og Erling. Nu fyldes huset ofte af familie og venner og af glade børnebørn, som skal passes. − Det er en stor del af vores liv at være sammen med dem, vi holder af, og vi elsker at få besøg. Vi har i alt 10 børnebørn, hvoraf seks af dem bor i samme by som os, så de kommer ofte forbi til en hyggeeftermiddag. Vi har også tit besøg af venner fra resten af landet, der kommer på besøg og overnatter. Bliver vi mere end otte, sover Erling og jeg ude i haven i et telt, så gæsterne kan sove i en seng. Men det gør ikke noget, det gør vi gerne. Så selvom vores hus ikke er så stort, er der altid plads til en gæst mere, smiler Lone. SE BILLEDER FRA DET FINE HUS I GALLERIET HERUNDER!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.