Sådan vælger du det perfekte sengetæppe: her med hør og bæk og bølge.
Soveværelse

12 sengetæpper, der fuldender dit soveværelse

af redaktionen. Foto af: Christina Kayser O. 25.02.2021
Soveværelset er et af de rum, vi tilbringer flest timer i, når vi skal have vores skønhedssøvn, og der er ikke noget bedre, end at komme hjem til en redt og indbydende seng. Få inspiration til smukke sengetæpper og tips til, hvordan du styler dem her.

Der er ingen regler for, hvornår en seng er flot redt, og du kan med få elementer få soveværelset til at ligne en hotelsuite, men også let få det til at give en hyggelig sommerhus-følelse. Og det behøver langt fra at koste flere tusind kroner at skabe den stemning, du har lyst til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I artiklen her finder du en masse ideer til, hvordan du bruger sengetæpper i indretningen af dit soveværelse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til størrelse.

Tips til størrelse og materialevalg.

Det er altid svært at finde ud af, hvilken størrelse sengetæppe der passer til din seng. De fleste vil gerne have et sengetæppe, der går en del udover sengen - men når man står og skal vælge, kan det være svært at overskue.

Hvor stort skal et sengetæppe være?

Som tommelfingerregel skal sengetæppet minimum være 20 cm bredere end din seng på begge sider - dette er selvfølgelig afhængigt af, hvor meget du ønsker, det hænger ud over siderne.

Her i skemaet kan du se hvilken størrelse sengetæppe, du cirka skal bruge til din seng:

Tabel over størrelser på seng og sengetæppe

Hvilket materiale skal sengetæppet være lavet af?

Når du skal vælge sengetæppe, skal du have i baghovedet, hvordan du ønsker at bruge det. Hvis du gerne vil have det i sengen, mens du sover, så det holder dig ekstra varm, er det vigtigt at vælge et i naturmaterialer. Bomuld er et godt udgangspunkt, da det kan vaskes på høje temperaturer og virker svedabsorberende.

Hvis du ikke skal sove med det, og det blot skal pynte, kan du være lidt mindre kritisk i forhold til materialet.

Én ting er særlig vigtig, når du reder sengen

Der er ikke noget bedre for støvmider, end en varm og fugtig seng. Derfor er det vigtigt at lufte ud i soveværelset, inden du reder sengen. Det bedste er faktisk at folde dynerne ned i fodenden, mens du lader sengen køle af. Klar resten af morgenrutinen, og red så sengen som det sidste, inden du går ud af døren.

12 smukke soveværelser med sengetæpper

Et soveværelse med rolige jordfarver

Foto: Stine Christiansen

Her kombineres forskellige jordfarver og giver en dejlig ro. Med træskamlen som natbord er miljøet fuldendt.

Sengetæppet er fra Georg Jensen og plaiden fra Missoni.

Lange gardiner og let sengetæppe skaber en luksuriøs følelse

Foto: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio

Sengetæppet er sammen med de lange gardiner med til at fuldende den luksuriøse følelse. Alt i rummet bliver elegant at se på med den let krøllede bomuld på sengen. Sengetæppet er fra Hay.

Neutralt soveværelse med hvidt sengetæppe og plaid

Foto: Ditte Capion

I et neutralt soveværelse som dette kan du bruge en en plaid som det sidste touch. Her er sengen redt med et hvidt sengetæppe med to farvede plaider smidt henkastet over sengen for et lidt tilfældigt look, som også kan fungere uden sengetæppe.

Mix af tekstiler med sengetæppe af hør og puder og dynebetræk i bæk og bølge

Foto: Christina Kayser O.

En måde at slippe for det tunge look et sengetæppe kan skabe er at folde lidt af dynen ud over. Det skaber en let og ikke så stringent følelse. Her arbejdes der desuden med mange forskellige materialer som hør, bæk og bølge og bomuld.

Mørkt soveværelse med gråligt hør sengetæppe

Foto: Kira Brandt

Hvis du har mørke vægge, kan du gøre som på billedet her. Det hvide sengetøj lyser dejligt op, mens det mørke sengetæppe er med til at fuldende den røde tråd.

Strikket hvidt sengetæppe

Med en minimalistisk og primært sort/hvid farvepalette i soveværelset, kan du altid lege med forskellige materialer, for at få et spil i elementerne. Her er det strikkede sengetæppe med til at give rummet struktur.

Foto: Christian Schaulin

Dette soveværelse i en græsk feriebolig giver helt lyst til at pakke kufferten. I stedet kan du få inspiration herfra og bruge to sengetæpper på sengen for et afslappet look.

Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Med rolige elementer som en rispapirlampe, friske blomster og hvidt sengetøj kan du bringe naturen indenfor og skabe en rolig stemning i dit soveværelse.

Lyst rum med quiltet sengetæppe

Foto: Birgitta Wolfgang

Hvis dit soveværelse er småt, kan du gøre som her. Sengen får en stor rolle i rummet, men på en meget elegant måde, når den er flot pyntet med et foldet sengetæppe og fine puder. Sengetæppet er fra Society, mens puder er fra Geismars og Aiayu.

Foto: Iben og Niels Ahlberg

Det kan være svært at indrette et rum med skråvægge, da man ikke kan have ting på væggene. Men med et farverigt og mønstret sengetæppe som her, kan du få en masse liv ind i rummet.

Lyserødt sengetæppe pyntet sammen med karrygule puder og plaid

Foto: Martin Sølyst.

En god måde at skabe sammenhæng og få farver ind i rummet er ved at gøre som her, hvor puder og plaid er karrygult, mens resten af tonerne er blå og lyserøde.

Dobbeltdyne som sengetæppe

Hvis du ikke er til ideen om et sengetæppe, virker dobbeltdynen som et godt alternativ. Det giver et elegant look, da det ligner et sengetæppe til forveksling. Du kan bruge tricket med et plaid, hvis du gerne vil give sengen lidt ekstra.