ikea hacks seng
Soveværelse

15 hjemmebyggede senge lavet af IKEA-møbler

Christine Agertoft / Foto: Jens Barslund 5.07.2020
Hvorfor nøjes med en almindelig seng, når du billigt kan bygge din drømmeseng ud af IKEA-møbler? Se hvordan her!

Nogle gange findes den seng man drømmer om ganske enkelt ikke på markedet.

Måske fordi du er kræsen, har et lille soveværelse eller mange børn. Løsningen er hjemmebygget, og det behøver faktisk hverken være besværligt eller dyrt, hvis du bruger billige IKEA-møbler og -moduler som byggesten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se bare herunder, hvor vi har samlet 15 geniale hjemmebyggede senge!

SE OGSÅ: 7 ting, der opgraderer dit soveværelse

Hjemmebygget seng til børneværelset

Hvis børnene deler værelse, kan du lave en praktisk, effektiv og stilren løsning ved at bruge IKEA's Stolmen-serie som sengeplatform. På den må skaber du opmagasinering og dermed også mere plads.

Hjemmebygget seng til smalle rum

Et andet klassisk problem er små smalle rum, hvor en seng med standardmål ganske enkelt ikke passer ind. For at få så meget som muligt ud af rummets bredde, må du selv i gang med at bygge. Her er det to Nordli-kommoder, der er blevet brugt som base for en fin seng til det smalle børneværelse.

Hjemmebygget sengegavl til sengen

En alternativ måde at få mere opbevaring i soveværelset er ved at bygge en sengegavl med skjulte rum. Perfekt til at gemme bøger, blade, gadgets og andet af vejen. Denne hjemmebyggede sengegavl er lavet af Mosslanda-billedhylder.

Hjemmebygget seng med opbevaringshule

Den her seng bygget af handywoman og blogger Nora er et imponerende stykke arbejde. Den er bygget af køkkenskabe fra IKEA og indeholder helt uhyggeligt meget opbevaring. Ikke nok med, at skabene har plads til hverdagsrodet, der er også en opbevaringshule under sengen til de ting, som du kun skal bruge en gang imellem. Du kan læse Noras udførlige guide lige her!

Hjemmebygget køjeseng med stil

Her har den populære køjeseng Kura fra IKEA fået endnu en forvandling. Denne gang er den blevet bygget om til den fineste borg, der passer perfekt ind i det monokrome børneværelse. Trofast-opbevaringsreolen er blevet tryllet om til en praktisk trappe.

Et opslag delt af L A U R A (@lauwdesign) den

IKEA-skabe omkring sengen

For at få mest muligt ud af den begrænsede plads i rummet er der her bygget skabe omkring sengen. De to eksisterende højskabe er bundet smukt sammen af køkkenskabe fra IKEA, der er hængt op på væggen. Derunder er der placeret en Mosslanda-billedhylde. Resultatet er en elegant indbygget seng.

Verdens nemmeste senge-forvandling

Christina Dueholm er bloggeren og kvinden bag verdens måske nemmeste senge-forvandling. Hun har nemlig blot undladt at sætte den medfølgende sengegavl på den klassiske Malm-seng fra IKEA. Sengen har i forvejen indbygget opbevaring i form af sengeskuffer, som kan tilkøbes, men vi synes den nemme makeover gør den en del smukkere.

En IKEA-madras og en masse knofedt

Den her drømmeseng er en af dem, der kræver håndværksmæssig snilde og en større arbejdsindsats. Sengen skal stort set bygges op fra bunden, og der er ingen IKEA-genveje. Blot en IKEA-madras og en smuk seng!

Perfekt seng til værelser med højt til loftet

Her er det den superpopulære Kallax-reol, som er blevet omdannet til en seng til drengeværelset. De høje reoler gør sengen perfekt til rum med meget højt til loftet. I dette tilfælde er der ekstra plads til leg og opbevaring under sengen på grund af dens højde.

Nem DIY-sengegavl

Malm-sengen har denne gang fået lov at beholde sin gavl, men den har fået sig et ansigtsløft. Den hvide gavl har nemlig fået påklistret genbrugstræ. En ret nem makeover, du kan læse mere om her!

Seng på kommoder

Malm-kommoden er også et populært møbel, når der skal bygges senge. Her danner den base for en smuk seng med uanede mængder af opbevaring. Selvom slutresultatet ser imponerende ud, så er denne seng faktisk ret nem at bygge.

Hjemmelavet køjeseng

Kura-køjesengen er ikke kun til børn. Faktisk kan den med lidt justering rumme hele familien. Denne Kura er ombygget, så den kan rumme to voksne og op til to børn, hvis pladsen er trang i hjemmet eller i sommererhuset.

Seng, reol og rumdeler

Nogle gange er det ikke engang nok, at sengen både fungerer som opbevaring og seng - den skal også være en væg. I de tilfælde kan du hente inspiration fra dette hjemmebyggede møbel, som egner sig rigtig godt til etværelses- og studiolejligheder.

Seng og sofa i et

IKEAs Stuva-opbevaringsbænke har her fået nyt liv som sovesofa. Om dagen er det en hyggelig sofa med plads til at læse, hygge og høre musik, mens den om natten omdannes til en seng.

Den ultimative hjemmebyggede løsning

Den mest gennemførte løsning kommer selvfølgelig fra IKEA selv, der har lavet denne video, hvor de viser, hvordan du får blads til både en hyggelig børneseng og praktisk voksenseng på 30 kvadratmeter.

SE OGSÅ: Pift dit soveværelse op med mønstret tapet

Nem hjemmelavet himmelseng

Giv din seng en følelse af himmelseng. Her er en løsning der er nem at lave: