Krans med hortensia og mariebær
Buketter & kranse

DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade

af Pia Buusmaan 17.10.2018
Foto: Jes Buusmann.
Efterårets blade og bær er smukke i dekorationer, og tørrer fint ind, så de holder langt ind i vinteren. Vi giver inspiration til fine buketter og kranse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Udnyt efterårets gyldne blade og kulørte bær i dejlige buketter og kranse. Vi har kreeret dekorationer, som vil tørre smukt ind, efterhånden som efterårets guld bliver afløst af vinterens forfald.

Her kan du se, hvordan du laver en smuk krans med hortensia og mariebær. I galleriet nederst i artiklen i giver vi inspiration til flere fine efterårsdekorationer.

Mere inspiration: Brug frøstande i skønne dekorationer

Krans med hortensia og mariebær (øverst)

Det skal du bruge:

  • Hortensia
  • Stilke med frøkapsler fra benved
  • Stilke med mariebær
  • Myrtetråd
  • 1 færdigkøbt ståltrådskrans, Ø ca. 25 cm
  • Visne blade

Sådan gør du:

  1. Pluk hortensiaen i mindre buketter. Klip af stilkene på bærrene, så der er ca. 7 cm stilk tilbage.
  2. Vikl myrtetråden et par gange om kransen, så den sidder fast. Læg et blad på kransen, og vikl myrtetråden om krans og blad. Tag så en lille buket hortensia, og læg den ind over bladets stilk. Vikl igen med myrtetråden.
  3. Tag ca. 5 stilke mariebær, læg dem hen over hortensiaernes stilke, og vikl dem fast. Tag så 1 vissent blad, og vikl det på kransen.
  4. Tag til sidst 4 stilke benved, og vikl igen med tråden. FOrtsæt denne måde og i denne rækkefølge kransen rundt. Afslut med at vikle tråden om kransen et par gange, og hæft den fast.

Se flere smukke efterårskranse- og buketter i galleriet: