indbyggede-skabe-garderobe-ikea-hack-diy-snedker.png
Soveværelse

20 indbyggede skabe med plads til det hele

af Karoline Mathilde Sohn Iversen og Sigrid Glavind / Foto: Peter Kragballe 18.02.2022
Opbevaringsplads er ofte en mangelvare i hjemmet, men med et indbygget skab bliver der nemt plads til lidt ekstra. Vi har samlet 15 bud på indbyggede skabe, der gør det nemmere at få udnyttet hver en krog.

Det er lørdag formiddag. Til aften får du gæster, så boligen skal trimmes. Men hvor er det nu lige, du skal gøre af yogamåtten og computertasken? Virker opbevaringsproblemet velkendt? Så kan det være, at et indbygget skab er løsningen for dig, så hver ting kan få sin helt egen plads. Der findes et hav af valgmuligheder, når det kommer til indbyggede skabe, men hvorfor er det nu lige, de er så smarte?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

15 Hjemmelavede indbyggede skabe præcis til dig

Et indbygget skab er hammerpraktisk. Det kan rumme alverdens ting og sager, og så er en af de helt store fordele, at du ofte kan sammensætte et skab, der passer præcis til dit behov og det hjem, som du bor i. Det er ikke altid, at praktik og pænt hjem går hånd i hånd, men mulighederne er mange, når skabet kan integreres som en del af rummet, så der er helt sikkert også en løsning, du synes om.

Vi har samlet 15 bud på indbyggede skabe, som du kan blive inspireret af - hvad enten du vil investere i en snedkerløsning, opgradere et IKEA-skab eller give dit eksisterende skab en makeover.

indbygget skab

1. Indbygget skab der deler rummet

Lad et indbygget skab opdele rummet på både pæn og praktisk vis. Her binder den åbne midte i det indbyggede skab ovenikøbet stuen og køkkenet sammen. Foto: Peter Kragballe.

indbygget skab

2. Indbygget skab, der går i ét med tapetet

Et skab kan sagtens bygges ind i væggen, så det faktisk erstatter tapet, træ eller mursten. På den måde bliver skabene integreret i rummet, og det gør, at det indbyggede skab ikke tager for meget fokus eller plads. Foto: Gitte Stærbo.

indbygget skab

3. Skabe i friske farver

Farve gør en masse for et rum og ved at vælge et indbygget skab i f.eks. en klar blå som her, bliver rummet nemt frisket op. Foto: Peter Kragballe.

indbygget skab

4. Indbyggede skabe af genbrug

Hvis du står over for en renovation, kan det være en god idé at overveje, om der er nogle gamle elementer, der kan genbruges til f.eks. et indbygget skab som dette, hvor forskellige skabsfronter er sat sammen til et nyt og særligt møbel. Foto: Ditte Capion-Damgaard.

indbygget_skab_skabsvaeg_graagroen.

5. Hel væg med skabe

Har du plads, så reservér en hel endevæg til skabe. Udover ekstra opbevaringsplads tilfører det også rummet et roligt og sammenhængende udtryk. Foto: Stine Christiansen.

indbygget skab

6. Indbyggede skabe med skydelåger

Skydelåger er et smart valg, hvis pladsen er trang. På den måde behøver du nemlig ikke at tage højde for, at skabslågerne skal kunne åbnes ud i rummet - de kører jo bare på skinner. Foto: Lene Karin Kristiansen.

indbygget skab

7. Lave indbyggede skabe under skrå vægge

Skråvægge kan være en udfordring, når man skal indrette sit hjem. Ved at lave indbyggede skabe under skråningen, bliver pladsen udnyttet på en smart måde. Foto: Martin Solyst.

indbygget skab

8. TIP: Lav sokkel og top, der går i ét med skabet

Ved at lave en sokkel i bunden og en lukket top, der begge dele går i ét med selve det indbyggede skab, får du et strømlinet look. Foto: Jens Barslund.

indbygget skab

9. Indbygget skab til skæve vægge

Mange huse har sjove skæve vinkler og finurlige detaljer, og selv om det kan virke som en umulig opgave at få udnyttet detaljerne, er indbyggede skabe, der flugter, en smart og praktisk idé. Foto: Lars Kaslov.

indbygget skab

10. Indbygget skab over sengen

Det er ikke kun en sengeramme eller -gærde, der kan ramme sengen ind. Ved at bygge skabe rundt om sengen bliver soveværelset næsten til en hule, der tilmed er praktisk. Foto: Christina Kayser O.

indbygget skab

11. TIP: Brug greb som kontrast

Indbyggede skabe i hvid op mod hvide vægge kan let blive meget lyst og upersonligt, men ved at vælge greb i en kontrast som f.eks. sort, får rummet en fin detalje, der frisker det op - men uden at skabene stjæler for meget fokus. Foto: Tia Borgsmidt.

indbygget skab

12. Indbygget skab med bogreol

Hvis du synes, en hel væg med indbyggede skabe er for meget, kan du med fordel lade en del stå uden skabslåger. På den måde er opbevaringspladsen intakt, men alt er ikke gemt væk, og det giver liv til rummet. Foto: Paul Raeside.

indbygget skab

13. Næsten usynlige indbyggede skabe

I soveværelset er ro vigtigt, og derfor kan en væg fyldt med indbyggede skabe være en god løsning, fordi det giver mulighed for at gemme alting væk. På den måde er der intet, der forstyrrer, inden natten falder på. Foto: Martin Solyst.

indbygget skab

14. Ensartet udtryk med malede vægge og indbyggede skabe

Hvis du ønsker at male det indbyggede skab i en farve, kan du med fordel give væggen, det er bygget ind i, samme farve. Det gør udtrykket ensartet og roligt, selv om der knald på farven. Foto: Martin Dyrløv.

indbygget skab

15. Byg skabet ind i højden

Når der er højt til loftet, kan man nemt bygge sit indbyggede skab op i højden. Det gør, at man får opbevaringspladsen, samtidig med at man kan bruge al vægplads nede fra gulvet til at kreere et hyggeligt rum uden skabe, der tager pladsen. Foto: Lene Karin Kristiansen.

entreopevaring

16. Indbygget skab og bænk i ét

Få flere funktioner ind, ved at indbygge en bænk i det indbyggede skab. Idéen passer perfekt til en entré, hvor du både vil have opbevarings- og siddeplads.

garderobe_toejskab_indbygget.

17. Klassiske indbyggede skabe

Kan man nogensinde få nok opbevaringsplads? De indbyggede skabe fra gulv til loft gemmer på lidt af hvert – lige fra eltavle og overtøj til køleskab, fryser og køkkenredskaber. Se hjemmet med det fine indbygningsskab her. Foto: P. Wessel

indbygget-hjemmelavet-diy-garderobe

18. Skulpturelt indbygget skab

Skabet giver et fastforankret udtryk og fungerer både som tøjskab, opbevaringsplads og lyddæmper. Skabet har bagedystvinder Frederikke Legaard selv lavet. Vil du se hele hendes hjem? Klik her (åbner i ny fane). Foto: Pia Winther

garderobe_indbyggede-skabe_lyseroed_skabe_art-deco

19. Tone-i-tone indbygget skab

Har du farver på væggene, kan du overveje at male dine skabe samme farve. Det giver en flot tone-i-tone effekt som her. Foto: Ditte Capion/Artvaerk

studio-feder_sofacompany_indbygget-beank_entre

20. Mal de gamle indbyggede skabe

I entréen har ejerne piftet det originale indbygget skabe op med sjat maling, andre greb og lavet en indbygget bænk. Vil du se hele huset, så klik her. Foto: Another Studio